Przez krytyków uznawana jednogłośnie za jedną z najlepszych kontynuowanych serii komiksowych w swojej dziewiątej odsłonie. Album zawiera zeszyty Deadly Class #40-44.
CIEKAWOSTKI:
komiks został zaadaptowany do formy serialu telewizyjnego. Można go oglądać na HBO GO pt. "Szkoła zabójców".
Data wydania: 2022-06-29
Kategoria: Komiksy
Kontynuacja jednej z najbardziej odjechanych serii komiksowych ostatnich lat. Tu nie ma żadnych świętości. Dobry smak też raczej nie obowiązuje. No chyba...
Red Skull, nazistowski łotr dążący do zagłady mutantów, wykorzystuje telepatyczne moce Charlesa Xaviera, by zalać świat falą nienawiści. Avengers i X-Men...
Przeczytane:2022-07-09, Ocena: 4, Przeczytałem,
CABIN IN THE WOODS
Dziewiąty tom ,,Deadly Class" to nic innego, jak kolejna porcja jazdy bez trzymanki. Brudnej, ostrej, wulgarnej, brutalnej, często odpychającej, ale w najlepszym tych słów znaczeniu. Bo Remander z całego tego brudu wyciska wszystko to, co najciekawsze i najbardziej fascynujące i splatając z elementami sentymentalnymi, satyrą i odniesieniami, daje wyśmienity produkt finalny dla dojrzałego czytelnika ceniącego szalone opowieści.
Pora na zakończenie kolejnego roku! Egzaminy! Wyjazd do domu w środku lasu! Zdradę! Upadające plany! Będzie się działo!