Deadly Class tom 10

Kontynuacja serii.

Myślicie, że Deadly Class przyzwyczaiła was już do swojej bezkompromisowości? To sprawdźcie, co Rick Remender i Wes Craig zaserwowali swoim bohaterom w dziesiątej odsłonie serii.

CIEKAWOSTKI:

komiks został zaadaptowany do formy serialu telewizyjnego. Można go oglądać na HBO GO pt. "Szkoła zabójców".

Informacje dodatkowe o Deadly Class tom 10:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2023-03-04, Ocena: 5, Przeczytałem,

DEADLY 90'S

Rock, rock, rock, rock, rock'n'roll high school

Well I don't care about history

Rock, rock, rock'n'roll high school

'Cause that's no where I wanna be

Rock, rock, rock'n'roll high school

I just wanna have some kicks

I just wanna get some chicks

- The Ramones

No i jest dziesiąta część ,,Deadly Cass". A wraz z tym tomem seria nie tylko wchodzi w nowe czasy, zostawiając za sobą lata 80. i wkraczając w nową dekadę, ale i nieubłaganie zbliża nas do finału. Bo jeszcze tylko dwa tomy i przyjdzie się pożegnać z bohaterami. A szkoda będzie, bo świetna to rzecz, jedna z najlepszych z obecnej oferty NSC i przy okazji jedna z najlepszych, jeśli nie najlepsza, jaką w swojej karierze napisał Remender. Ale to dopiero nadejdzie, a teraz mamy kolejny znakomity album, wypełniony akcją, mrokiem i szaloną rozrywka, która porusza tematy niezbyt przyjemne, ale dostarcza naprawdę dobrej zabawy.

Zaczęły się lata 90.! Nadeszła nowa dekada! Marcus jakoś żyje, jakoś sobie radzi, gdzieś się wpasował, ucieka od rzeczywistości, ale przeszłość nie śpi i... Właśnie, co ze sobą przyniesie, kiedy go wreszcie dopadnie?

Fear Agent, tom 4
Rick Remender0
Okładka ksiązki - Fear Agent, tom 4

Losy Heatha Hustona dobiegły końca w tomie 3, ale na deser dostajemy zbiór nowelek ze świata Fear Agenta w wykonaniu popularnych scenarzystów (w tym również...

Szumowina, tom 2: Moonflower
Rick Remender0
Okładka ksiązki - Szumowina, tom 2: Moonflower

Kontynuacja jednej z najbardziej odjechanych serii komiksowych ostatnich lat. Tu nie ma żadnych świętości. Dobry smak też raczej nie obowiązuje. No chyba...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;