Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady.
Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych”, którym trudno się oprzeć.
Odbiorcy:
- wszyscy, którzy uwielbiają smak czekolady i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania „czekoladowych” deserów,
- osoby, które chcą poznać przepisy na musy, praliny oraz ciasta na bazie czekolady.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki czekoladnictwa,
- można łatwo nauczyć się wytwarzania czekolady od samych mistrzów,
- poradnik zawiera mnóstwo wskazówek niezbędnych do obróbki czekolady w wielu wariantach,
- w książce znajdują się przepisy na musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady,
- dzięki tej apetycznej lekturze można poznać techniki nieodzowne do wydobycia tego, co najlepsze z czekolady.
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2018-05-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 256
Chcę przeczytać,