SAGA DARRENA SHANA
CYRK ODMIEŃCÓW - I tom
Darren Shan jest zwykłym nastolatkiem… Dopóki nie dostaje biletu na spektakl tajemniczego Cyrku Odmieńców. Dopóki nie poznaje Madame Okty. Dopóki nie staje twarzą w twarz ze stworzeniami nocy.
Potem nic już nie jest takie samo… Aby ratować życie przyjaciela, Darren musi zawrzeć układ z wampirem. Musi dać pogrzebać się żywcem i porzucić swoje dotychczasowe życie. Jako półwampir musi wyruszyć w drogę z Cyrkiem Odmieńców…
Książki Darrena Shana znane są na całym świecie i zajmują wysokie miejsca na listach bestsellerów w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Holandii, Norwegii i innych. Znajdują się w sprzedaży w 39 krajach, zostały przetłumaczone na 31 języków, a liczba sprzedanych egzemplarzy sięga 15 milionów. Zdobyły liczne nagrody i wyróżnienia, między innymi IRA-CBC Children’s Choice Award 2002 oraz Parent’s Guide to Children’s Media, Inc. Certificate of Outstanding Achievement in Books 2002. Na motywach pierwszych trzech tomów SAGI DARRENA SHANA został nakręcony film – hollywoodzka ekranizacja – „Asystent wampira”. W Polsce do kupienia na DVD.
Informacje dodatkowe o Cyrk odmieńców:
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2010-05-25
9788325901424
Przeczytane:2016-04-20, Ocena: 4, Przeczytałam, 12 książek na 2016 rok, Wyzwanie - fantastyka 2016,