SAGA DARRENA SHANA
ASYSTENT WAMPIRA - II tom
Darren Shan był zwykłym nastolatkiem… Do czasu, gdy zobaczył spektakl Cyrku Odmieńców. Do czasu, gdy musiał porzucić rodzinę, przyjaciół i szkołę.
Do czasu, gdy przeszedł przemianę i sam stał się półwampirem.
Został wciągnięty w mroczny świat nieumarłych i innych odmieńców. Teraz przyzwyczaja się do roli asystenta wampira, a zarazem próbuje się wyrzec jedynej rzeczy, która utrzymuje go przy życiu – ludzkiej krwi. Lecz makabryczne wydarzenia mogą to wszystko zmienić…
Książki Darrena Shana znane są na całym świecie i zajmują wysokie miejsca na listach bestsellerów w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Holandii, Norwegii i innych. Znajdują się w sprzedaży w 39 krajach, zostały przetłumaczone na 31 języków, a liczba sprzedanych egzemplarzy sięga 15 milionów. Zdobyły liczne nagrody i wyróżnienia, między innymi IRA-CBC Children’s Choice Award 2002 oraz Parent’s Guide to Children’s Media, Inc. Certificate of Outstanding Achievement in Books 2002. Na motywach pierwszych trzech tomów SAGI DARRENA SHANA został nakręcony film – hollywoodzka ekranizacja – „Asystent wampira”. W Polsce do kupienia na DVD.
Informacje dodatkowe o Asystent wampira:
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2010-05-25
9788325901431
Przeczytane:2016-04-25, Ocena: 4, Przeczytałam, "Wyzwanie - fantastyka 2016, Wyzwanie 2016-52 książki,