Bezbronna

Mark

W chwili, gdy spojrzałem jej w oczy, wiedziałem, że będzie moja.

Charlie myśli, że może mi się oprzeć, ale ja złamię jej opór. Wiem, jak bardzo ze sobą wal-czy. Widzę to w jej oczach, słyszę w jej głosie, dostrzegam w reakcji jej ciała na mój dotyk.

Szansa, by udowodnić jej, jak bardzo do siebie pasujemy, jest tak blisko, że niemal czuję jej smak. Charlie się podda, a kiedy to się stanie, zdobędę jej serce.

Charlie

Przez całe życie koncentrowałam się tylko na jednym – pracy.

Nigdy nie pozwoliłam, by jakiś mężczyzna odwrócił moją uwagę od tego celu… dopóki nie pojawił się Mark Dixon.

Wdarł się do moich myśli, mojego życia i serca.

Nasz związek nie ma jednak szans na przetrwanie – oboje jesteśmy zbyt uparci, zbyt wyra-chowani i zbyt spragnieni kontroli.

Z całych sił bronię się przed jego wspaniałym ciałem, uwodzicielski uśmiechem i błyskotli-wym poczuciem humoru... ale jestem przy nim bezbronna i wiem, że w końcu zmusi mnie, bym mu uległa.

Informacje dodatkowe o Bezbronna:

Bezbronna - opinie o książce

Avatar użytkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2023-11-03, Ocena: 5, Przeczytałem,

To moje kolejne spotkanie z twórczością autorki, bardzo lubię historie jakie Corinne przelewa na papier, dlatego zawsze z przyjemnością sięgam po jej nowe powieści. Do sięgnięcia po książkę "Bezbronna" zachęcił mnie interesujący opis i klimatyczna okładka. Jest to romans z mocno rozbudowanym wątkiem sensacyjnym. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki, prosty i przyjemny co sprawia, że książkę naprawdę szybko. Ja od pierwszych stron zostałam wciągnięta do świata bohaterów i z ogromnym zainteresowaniem oraz zaangażowaniem śledziłam ich losy oraz relację. Fabuła została w interesujący i momentami zaskakujący sposób nakreślona, przemyślana i dobrze poprowadzona. Bohaterowie natomiast naprawdę świetnie wykreowani, jestem przekonana z powodzeniem moglibyśmy się z nimi utożsamić w wielu przypadkach, podzielając podobne bolączki i dylematy moralne. Historia została przedstawiona z perspektywy obojga postaci co pozwoliło mi lepiej ich poznać, dowiedzieć się co czują, myślą, z czym się mierzą, dowiedzieć się także jak wyglądała ich przeszłość i jakie piętno odcisnęła na ich obecnym życiu, a także mogłam lepiej zrozumieć ich postępowanie oraz decyzję. Oboje są bardzo charakterni, pewni siebie co sprawia, że razem tworzą naprawdę wybuchową mieszankę, jedno jest pewne, z nimi nie można się nudzić. Oboje od pierwszych chwil zaskarbili sobie moja sympatię i naprawdę mocno im kibicowałam. Niesamowicie podobało mi się to jak autorka przedstawiła pracę bohaterów - agencja bezpieczeństwa i agencja CIA, ukazując z jak trudnymi wyborami oraz niebezpieczeństwami się ona wiązała. Relacja między bohaterami została w rewelacyjny sposób zaprezentowana, od samego początku dało się wyczuć wyraźną chemię pomiędzy Markiem i Charlie, podsycaną pożądaniem i namiętnością, jednocześnie wszystko toczyło się swoim rytmem pozwalając Czytelnikowi skupić się na gestach, słowach i odczuciach towarzyszących głównym postaciom, co niesamowicie mi się podobało. Autorka w świetny sposób buduje tutaj napięcie, kreśli portrety psychologiczne postaci oraz wprowadzała świetne plot twisty, które wywoływały zarówno w samych bohaterach jak i Czytelniku sporo emocji! Świetnie spędziłam czas z tą książką i czekam na kolejne powieści spod pióra autorki! Polecam!

Chwila dla siebie
Corinne Michaels0
Okładka ksiązki - Chwila dla siebie

Kontynuacja bestsellerowej serii romansów, której bohaterami są czterej bracia Parkersonowie i ich siostra Stella Nastoletnia Delia była zakochana bez...

Windą do nieba
Corinne Michaels0
Okładka ksiązki - Windą do nieba

Zabawna i wzruszająca opowieść Corinne Michaels, autorki bestsellerowej serii o braciach Arrowoodach Święta, Gwiazdka, choinka, kolędy i ogień w...

Kyle
T.M. Piro