Poziom B1

Baśniowy świat stworzony przez Hansa Christiana Andersena wciąż ciekawi, zachwyca, wzrusza i uczy kolejne pokolenia. Trudno wyobrazić sobie bez nich dzieciństwo - wiedzą o tym dzieci i dorośli na całym świecie.

Odwiedź magiczny świat najpiękniejszych i najbardziej lubianych baśni Andersena, a jednocześnie z bohaterami wybranych opowieści poćwicz swój angielski.

1. Choinka

2. Królowa śniegu

3. Dziewczynka z zapałkami

4. Nowe szaty cesarza

5. Księżniczka na ziarnku grochu

6. Dzielny ołowiany żołnierz

7. Krzesiwo

8. Słowik

Podręcznik oparty na angielskim tekście baśni został skonstruowany według przejrzystego schematu:

o na marginesach tekstu podano objaśnienia trudniejszych wyrazów,

o każdy rozdział jest zakończony krótkim testem sprawdzającym stopień rozumienia tekstu,

o zawarty po każdym rozdziale dział O słowach jest poświęcony poszerzeniu słownictwa z danej dziedziny, wyrazom kłopotliwym dla polskich uczniów (np. wyrazom wieloznacznym lub trudnym w użyciu) i słowotwórstwu,

o w dziale poświęconym gramatyce omówiono wybrane zagadnienie gramatyczne, ilustrowane fragmentem rozdziału.

Różnorodne ćwiczenia pozwolą czytelnikowi powtórzyć i sprawdzić omówione w podręczniku zagadnienia leksykalne i gramatyczne. Alfabetyczny wykaz wyrazów objaśnianych na marginesach tekstu znajduje się w słowniczku. Odpowiedzi do wszystkich zadań zamkniętych są podane w kluczu na końcu książki.

Oryginalny tekst w wersji audio dostępny na librivox.org.

Informacje dodatkowe o Baśnie Hansa Christiana Andersena z angielskim. Doskonal swój angielski na ponadczasowych opowieściach duńskiego baśniopisarza.:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2016-11-11
Kategoria: Dla młodzieży

Kup książkę Baśnie Hansa Christiana Andersena z angielskim. Doskonal swój angielski na ponadczasowych opowieściach duńskiego baśniopisarza.

Baśnie Hansa Christiana Andersena z angielskim. Doskonal swój angielski na ponadczasowych opowieściach duńskiego baśniopisarza. - opinie o książce

Sense and Sensibility. Rozważna i romantyczna w wersji do nauki angielskiego
Grzegorz Komerski0
Okładka ksiązki - Sense and Sensibility. Rozważna i romantyczna w wersji do nauki angielskiego

Język angielski. Poziom B2-C1   Lubisz czytać dobre powieści, a jednocześnie chcesz doskonalić swój angielski? Mamy dla Ciebie idealne połączenie...

Grzegorz Komerski0
Okładka ksiązki - Fanny Hill Memoirs of a Woman of Pleasure. Wspomnienia kurtyzany w wersji do nauki angielskiego

Język angielski Poziom B2-C1 Lubisz czytać dobre powieści a jednocześnie chcesz doskonalić swój angielski? Mamy dla Ciebie idealne połączenie...