Atlantis Rising 1: Rycerze Atlantydy

Tom 1 cyklu Atlantis Rising

Przegraliśmy wojnę. Nadeszła zguba.

Czas na rewanż.

Po upadku cywilizacji władzę w dawnej domenie ludzi objęły demony. Wspaniałe dzieła ludzkości zostały zniszczone, ci, którzy przetrwali, żyli pokornie w niewoli, nie pamiętając o wielkich osiągnięciach swoich przodków. Byli jednak też tacy, którzy chcieli walczyć, i zapłacili za swój opór krwią. Ostatecznie demony zwyciężyły, pozostało im tylko pozbyć się resztek ludzkości z terytorium podbitego świata.

Młoda dziewczyna, która wchodzi w dorosłe życie, wkracza zarazem w cień przeznaczenia.

Demony nauczą się jeszcze czegoś od ludzi, zanim nazwą nasz świat swoim.

Ogień oczyszczenia zapłonie od małej iskierki… a przed świtem panują zawsze najgłębsze ciemności.

Informacje dodatkowe o Atlantis Rising 1: Rycerze Atlantydy:

Tłumaczenie: Małgorzata Koczańska

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Atlantis Rising 1: Rycerze Atlantydy

Atlantis Rising 1: Rycerze Atlantydy - opinie o książce

Świat opanowany przez demony, ludzkość zepchnięta na margines, książkę czyta się dobrze, lecz momentami mało się dzieje.

Avatar użytkownika - EmnildaAmelberga
EmnildaAmelberga
Przeczytane:2018-07-29, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 12 książek 2018,

"Atlantis Rising tom 1 - Rycerze Atlantydy" to ciekawa powieść o świecie zdobywanym przez demony, gdzie garstka ludzi próbuje się im przeciwstawić. Główną bohaterką jest Elan, która po starcie rodziców, zamordowanych przez demony, poprzysięga zemstę i od tej pory walczy z nimi, po drodze poznając sprzymierzeńców. Świat który stworzył autor jest intrygujący i pełen ciekawych przygód oraz postaci. Mamy tutaj świat, który lata swojej świetności ma dawno za sobą i zapomniał o zdobytej niegdyś technologii, oraz magię. Czytamy tutaj o wydarzeniach po wielkich wojnach, przez co stopniowo, wraz z główną bohaterką, odkrywamy kolejne tajemnice i poznajemy przeszłość. Książkę czyta się szybko, potrafi wciągnąć, choć historia w pierwszym tomie ma wolniejsze momenty, ale za to zachęca do sięgnięcia po kolejne części.

Odyssey One. W samo sedno
Evan Currie0
Okładka ksiązki - Odyssey One. W samo sedno

Okręt badawczy „Odyseja” powrócił z dziewiczej podróży. Powrócił, wioząc złe nowiny oraz ambasadorów – przedstawicieli...

Odyssey One. Przebudzenie Odyseusza
Evan Currie0
Okładka ksiązki - Odyssey One. Przebudzenie Odyseusza

Powstrzymać nieuniknione. Taka jest misja Erica Westona, kapitana okrętu Konfederacji „Odyseusz”, patrolującego rubieże przestrzeni Priminae...