W wyniku ataku kapeluszy z rondami drugi test zostaje przerwany, a Koko wraz z rannym Qifreyem i pozostałymi uczennicami trafia do Wielkiego Audytorium – położonego na dnie morza centrum społeczności czarodziejów. Tam czeka ją spotkanie z mędrcem Beldaruitem, który oferuje czterem przyjaciółkom szansę podejścia do własnej wersji drugiego testu. Zasady są proste: wystarczy, że w ciągu trzech dni choć raz zaskoczą go swoją magią. Oto początek przygody w Wielkim Audytorium, którego ściany w równym stopniu chronią, co ograniczają wolność czarodziejów.
Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy
Tytuł oryginału: Tongari Boushi no Atelier
Kustas wraz z tajemniczą Ininią zakuwają Koko i Tartara w magiczne kajdany. Chcą, by dwójka młodych czarodziejów pomogła im zbliżyć się do władcy półwyspu...
Koko wraz z pozostałymi uczennicami Qifreya zmierza do Wężowej Groty, gdzie Agata ma podejść do drugiego testu kompetencji czarodziejskich. Młoda adeptka...
Przeczytane:2021-04-29, Ocena: 4, Przeczytałem,
DRUGA WERSJA DRUGIEGO TESTU
Jeśli chodzi o typowe mangi fantasy, „Atelier spiczastych kapeluszy” to zdecydowanie jedna z najlepszych serii na polskim rynku. A na pewno, jeśli chodzi o szatę graficzną, która w przypadku tego tytuły jest po prostu urzekająca. Ale treść też jest niczego sobie i potrafi wciągnąć miłośników tego typu opowieści.
Drugi test nie dobiegł końca. Przerwał go atak kapeluszy z rondami. Ale to dopiero początek.
Na dnie morza znajduje się centrum społeczności czarodziejów zwane Wielkim Audytorium. To właśnie tam trafia Quiferey ze swoimi uczennicami. Na Koko czeka tu spotkanie z mędrcem Beldaruitem. Wszystko po to, by dziewczynki mogły odbyć jego własną wersję testy, który im przerwano. Ale jak ona będzie wyglądała?