Wykorzystaj rytmy wszechświata i włącz gwiezdne moce do swojego życia
Astrologia i magia są łącznikami między energią kosmosu i ziemi. Są także potężnymi narzędziami do zrozumienia własnego miejsca we wszechświecie i prowadzenia zrównoważonego życia w zgodzie ze sobą. Skye Alexander, astrolożka i tarocistka, nazywana ekspertką od czarów, splata siły astrologiczne z magią i łącząc te dwie dziedziny przedstawia liczne pomysły na włączenie gwiezdnej mocy do rytuałów, uroczystości i codziennego życia. Podpowiada, jak pracować z cyklami planetarnymi, energiami słonecznymi i księżycowymi, w jaki sposób ocenić swój wykres urodzeniowy. Przestawia także rozmaite sposoby wykorzystania ziół, kamieni, mocy planetarnych i symboli magicznych w codziennych praktykach. Udowadnia, że astrologia i magia, podobnie jak mity, medytacje czy muzyka pełnią rolę okien, przez które możemy zerkać na boskość i dostrzec, jak spod jej ręki powstaje nasz fizyczny świat.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-08-21
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Magickal Astrology: Use the Power of the Planets to Create an Enchanted Life
To pierwsza książka, która podpowiada, jak połączyć magię seksualną z Prawem Przyciągania. Dzięki praktycznym i łatwym w zastosowaniu wskazówkom dowiesz...
Wielka wojna z bałaganem Wprowadź kojący porządek do swojego domu Zmień biuro w miejsce sprzyjające pracy Wnieś do własnego życia odrobinę wytchnienia ...
Przeczytane:2024-09-19, Ocena: 4, Przeczytałam,
"Astrologia magiczna" to książka, która łączy siły astrologiczne i magię.
Tytuł ten jest dobrze napisany, czyta się go bardzo szybko i lekko. Jest to książka, która wprowadza w różne zagadnienia, jednak nie opisuje żadnego z nich dokładnie. Można powiedzieć, że to tytuł dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z magią czy astrologią. Autorka wyjaśnia tutaj różne pojęcia, jednak praktycznie tylko zaznacza ich obecność.
Przeczytamy tutaj między innymi o horoskopie urodzeniowym, magii i żywiołach astrologicznych, pracy z energiami Słońca i Księżyca, o mocach planetarnych, roku astrologicznym czy symbolach astromagicznych.
Astrolożka przedstawia różne rytuały i zaklęcia oraz opowiada w jaki sposób można wykorzystać zioła i inne rośliny, kryształy, kamienie szlachetne, symbole magiczne i moce planetarne.
Jak już pewnie zauważyliście, bardzo lubię książki tego typu. Niezwykle interesujące są dla mnie różne zwyczaje i wierzenia, a także to jak przy pomocy języka (w tym wypadku np. afirmacji), ludzie próbują zmienić swoją rzeczywistość. Jak po dodaniu pewnych przedmiotów, atrybutów ten język zyskuje na znaczeniu, że przy jego użyciu coś się kreuje.
Jeśli interesuje was tematyka magii i astrologii, myślę, że tytuł ten będzie ciekawym wprowadzeniem w zagadnienie. A jeśli podobnie jak mnie interesują Was różnorakie wierzenia i praktyki to zachęcam do lektury, jest to przyjemna i lekka pozycja.