The comic that brought you SPIDER-MAN hits issue #1000! We're going big to celebrate in this, our thousandth issue of AMAZING FANTASY! An ALL-STAR roster of creators are coming together to celebrate Peter Parker and Spider-Man's birthdays! RATED T
Data wydania: 2022-10-12
Kategoria: Komiksy
Język oryginału: angielski
Przeczytane:2022-10-25, Ocena: 4, Przeczytałem,
1000 AMAZING ISSUES OF SPIDER-MAN
Świat komiksu świętuje kolejny tysięczny numer serii. Był ,,Action Comics" z przygodami Supermana i batmanowski ,,Detective Comics", a tym razem padło na ,,Amazing Fantasy". Jak tam ludziom z Marvela wyszło, że to tysiąc, to już ich sprawa - wiem, wiem, chodzi o tysięcznego Pająka no ale... - niemniej nie zmienia to faktu, że okazja do jubileuszu jest i to znacząca. Tym bardziej, że połączona przecież jednocześnie z sześćdziesiątką, która stuknęła właśnie Pajęczakowi. I chociaż ostatnie numery i jubileusze to rozczarowania, tym razem Marvelowi całkiem się to udało.
Jeśli chodzi o treść to, jak to w takich sytuacjach bywa, mamy po prostu różne historie pisane i rysowanie przez różnych autorów. Czasem są to rzeczy bardziej związane z historią postaci, czasem mniej, czasem wręcz ociera się o nostalgiczną metafikcję. Wszystko, co dla Pająka ważne jest jednak na tych stronach: przyjaciele, rodzina, wrogowie i cała jego mitologia.