Tytuły rozdziałów tej książki układają się w litanię imion świadków i ofiar zbrodni dokonanych przez Josepha Kony’ego. Na szczęście Krzysztof wie, jak zapalić w tej ciemności światło. Tym światłem staje się wiara w moc przebaczenia, jaką posiadają Aczoli. I to najlepsza pointa tej opowieści o duchach, w której, miejmy nadzieję, zwycięży duch pojednania.

Barbara Gruszka-Zych, poetka, dziennikarka, autorka książek

Każdym słowem Krzysztof prowadzi Czytelnika wprost do afrykańskiego piekła. Daje szansę poznania Zła i Dobra w drodze do duszy mieszkańca równikowych sawann. A w niej żyje magia i duchy. Oddanie Naturze i pogodzenie z losem. Radość i przerażenie. Każda strona książki to emocjonująca wędrówka, gwarantująca największą przygodę – odkrycie Piękna w Człowieku.

Beata Tomanek, redaktorka Radia Katowice, autorka audycji „Za Horyzontem”

Razem z Krzysztofem przenosimy się do jego ukochanej Ugandy. Jeździmy na spotkania z ludźmi, których zna i rozumie, przed którymi otworzył swoje serce i w zamian to samo otrzymał. Lektura tej książki jest jak niezwykła podróż. Przepiękna, mocna książka. Serdecznie polecam.

Katarzyna Matusz, specjalistka ds. PR, dziennikarka, wraz z ks. Stanisławem Szlassą współautorka serii książek.

Informacje dodatkowe o Adunu. Ziemia duchów. Wspomnienia z czasów rebelii Bożej Armii Oporu na północy Ugandy:

Wydawnictwo: Bernardinum
Data wydania: 2023-09-20
Kategoria: Publicystyka

Kup książkę Adunu. Ziemia duchów. Wspomnienia z czasów rebelii Bożej Armii Oporu na północy Ugandy

Raj utracony
John Milton