5 języków miłości

Inne wydania:

Mąż i żona rzadko posługują się tym samym językiem miłości.

Zazwyczaj używamy swojego własnego języka i frustrujemy się, gdy nasz współmałżonek nie rozumie tego, co chcemy mu zakomunikować. Pragniemy, by okazywał nam miłość w ten sam sposób, co my, jednocześnie wysyłając sygnały, których on/ona nie rozumie.

Poznanie języka miłości twojego współmałżonka to potwierdzona tysiącami świadectw czytelników recepta na szczęśliwe i udane małżeństwo.

Jeśli więc:
– Twoja żona woli, żebyś pomógł jej w sprzątaniu kuchni, niż zabrał ją na romantyczną kolację
– Twój mąż chciałby spędzić cały weekend w domu, a Ty chciałabyś wyjść w tym czasie ze znajomymi
– Twoja żona wszelkie komplementy przyjmuje w milczeniu, ale tryska radością, gdy kupisz jej biżuterię
– Twój mąż woli prezenty robione przez Ciebie ręcznie niż te kupione w sklepie
– Twoja żona nie chce pomocy w przy obiedzie – woli, żebyś ją przytulił

…a Ty nie potrafisz tego zrozumieć – najwyższy czas, byś zapoznał się z książką Gary’ego Chapmana.

Przemów w języku miłości Twojego partnera i odkryj tajemnicę małżeństw z 50-letnim stażem, które wciąż spacerują, trzymając się za ręce.

Poznaj książkę, która wspiera kolejne pokolenia małżeństw od ponad 20 lat, wznawianą i tłumaczoną na 36 języków, sprzedaną w ponad 8 milionach egzemplarzy na całym świecie!

Informacje dodatkowe o 5 języków miłości:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2014 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki

5 języków miłości - opinie o książce

Avatar użytkownika - margoth86
margoth86
Przeczytane:2023-01-03, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2023,

Słuchając jednej z konferencji o. Szustaka usłyszałam o tym podejściu. Zaciekawiło mnie, gdyż wcześniej się z tym terminem nie spotkałam. Książka przybliża 5 form w jakich potrzebujemy być kochani i w jakich sami potrafimy kochać. To, że potrzebujemy jakiejś konkretnej formy, wcale nie oznacza, że w tej samej potrafimy miłość dawać i odwrotnie. Ciekawe spojrzenie na budowanie relacji i dbanie o już istniejącą. Autor pokazuje jak bardzo się różnimy i jak dużo akceptacji i wzajemnego zaangażowania wymaga wzajemne zrozumienie swoich języków. Ale myślę, że warto zagłębić się w ten teamt, i samemu sprawdzić jakie efekty przynosi w życiu.

Avatar użytkownika - alkatraz
alkatraz
Przeczytane:2019-12-14, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2019,

Sięgnęłam po książkę przypadkiem. Okazało się, że był to dobry wybór. Dowiedziałam się o 5 językach miłości, które sugeruje autor. Lektura była poparta przykładami z życia małżeństw , a na końcu można było rozwiązać test - były dwa - dla kobiet i mężczyzn. Jak nie lubię poradników to ten przypadł mi do gustu, myślę, że wskazówki terapeuty przydadzą mi się w życiu.

Avatar użytkownika - Liv
Liv
Przeczytane:2021-01-05, Ocena: 6, Przeczytałem, 26 książek 2021,
Avatar użytkownika - Nessi98
Nessi98
Przeczytane:2020-06-28, Ocena: 3, Przeczytałam,
Sztuka wyrażania miłości. Poradnik dla singli
Chapman Gary0
Okładka ksiązki - Sztuka wyrażania miłości. Poradnik dla singli

Wszyscy ludzie - małżonkowie i osoby samotne, młodzi i starzy - chcą doświadczać miłości. To wielka emocjonalna potrzeba. Kiedy zostanie ona zaspokojona...

Sztuka wyrażania miłości w małżeństwie
Chapman Gary0
Okładka ksiązki - Sztuka wyrażania miłości w małżeństwie

Małżonkowie rzadko wyrażają miłość w ten sam sposób. Z reguły posługujemy się jakby innymi językami miłości. Każdy z nas używa takiego języka, jaki jest...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;