Chłodniki, stała pozycja w kuchni polskiej i zajmująca coraz więcej miejsca w kuchni światowej, powracają do łask smakoszy. Są to bowiem, wbrew pozorom, świetne, smaczne, zdrowe, często dietetyczne, łatwe do przygotowania, niedrogie i bardzo eleganckie zupy całoroczne. Chłodniki to przede wszystkim bomby witaminowe. Wiele z nich przyrządza się z surowych warzyw i owoców, połączonych z jogurtem, kefirem, zsiadłym mlekiem, czy maślanką, a niekiedy również z alkoholem. Te chłodniki mogą spełniać dwa zadania. Mogą być elegancką, słodką zupą, którą bardzo lubią dzieci, ale też nie mniej eleganckim deserem.Nie tylko produkty mleczne mogą być bazą dla chłodników. Można je również przygotowywać na kwasie chlebowym, burakowym lub od kiszenia ogórków. Bardzo smaczne, zdrowe i pożywne są chłodniki przyrządzane na rosołach i bulionach z mięsa, drobiu i ryb. A jak to się robi dowiedzą się Państwo z tej książki.Chłodniki podawane na uroczystych, eleganckich przyjęciach, pomiędzy przystawką, a głównym daniem są nie tylko atrakcyjnym przysmakiem, ale również ważnym akcentem dekoracji stołu wprowadzającym ponadto apetyczny, piękny, świeży zapach.
Informacje dodatkowe o 100 i więcej chłodników i zimnych zup:
Wydawnictwo: Rea
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
9788371419461
Liczba stron: 95
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,