znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup...czytaj dalej
Zawiera: 32 tematy konwersacji, ponad 500 zwrotów z transkrypcją umowy - samouczek wymowy - dwujęzyczne nagrania wszystkich wyrażeń - mapa i informacje dla turystów. ...czytaj dalej
Doskonałe kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata....czytaj dalej
Do Ciebie należy decyzja, w jakim stopniu przygotujesz się do nowego typu egzaminu maturalnego. Nie jest on trudny, ale wymaga opanowania pewnych umiejętności i posiadania określonej wiedzy. Umiejętności doskonalić...czytaj dalej
Kurs językowy adresowany do osób rozpoczynających naukę. Książka zawiera 28 lekcji, a każda z nich składa się z dialogu i jego tłumaczenia, objaśnień gramatycznych, słownictwa (wraz z podaną wymową) i ćwiczeń...czytaj dalej
SuDoku - nie dość, ze pochodzi z Japonii, to jescze dorównuje najpopularniejszej dyscyplinie sportowej tego kraju: sumo!...czytaj dalej
Książka, którą masz przed sobą w prosty i wesoły sposób, zaspokaja naturalną ciekawość małego dziecka. Barwne ilustracje rozwijają zmysł obserwacji, a zawarte w niej informacje wzbogacają wiedzę małego odkrywcy....czytaj dalej
To kurs dla uczniów kontynuujących naukę języka niemieckiego. Część 3 przeznaczona jest dla VI klasy szkoły podstawowej lub III klasy gimnazjum (jeśli w danej szkole naukę języka niemieckiego rozpoczęto w klasie...czytaj dalej