Podręcznik ten przeznaczony jest głównie dla studentów wydziałów medycyny weterynaryjnej, praktykujących lekarzy weterynarii oraz pracowników laboratoriów diagnostycznych. Mogą po niego sięgnąć także inni czytelnicy...czytaj dalej
Książka omawia m.in.: charakterystykę rodzaju PLEUROTUS,rozwój uprawy boczniaka, podłoża do uprawy, metody uprawy boczniaka, wartość odżywczą boczniaka, ogólne zasadyprzetwórstwa grzybów...czytaj dalej
Niniejsze tablice zasobności zawierają zasadniczo zestawienia liczbowe. Do tablic każdego gatunku dołączono także wykresy średniej wysokości drzewostanu i bieżącego przyrostu rocznego grubizny drzewa. Rola...czytaj dalej
Pszczelarstwo było od zawsze owiane nutą tajemniczości. Dlatego wśród wielu ludzi wzbudza do dzisiaj szacunek i strach przed nieznanym, a zarazem egzotycznym światem pszczół, który intryguje i wyzwala naturalną...czytaj dalej
Produkcja pieczarek w Polsce jest ważną i dynamicznie rozwijającą się gałęzią produkcji rolnej. Dostarcza ona surowca dla przetwórstwa, pieczarek świeżych na rynek krajowy i eksport oraz uczestniczy w istotnym...czytaj dalej
Są tu informacje na temat żywienia, warunków zoohigienicznych, lęgów i odchowów piskląt, użytkowanie, choroby, ekonomika, przepisy kulinarne....czytaj dalej
Podręcznik dla studentów wydziałów leśnych akademii rolniczych. W kolejnych rozdziałach książki omówiono:- Przedmiot i gospodarcze znaczenie fitopatologii leśnej. - Zarys historii fitopatologii leśnej. - Pojęcie...czytaj dalej