Logo wydawnictwa - Pascal

Książki wydawnictwa

Okładka - Rospuda
Rospuda
Marek Kwaczonek

Ten niewielki i poręczny przewodnik zawiera szczegółowy opis szlaków wodnych, atrakcji turystycznych, kolorowe mapy, informacje o organizatorach spływów, wypożyczalniach sprzętu, noclegach, czyli wszystko co...czytaj dalej

Okładka - Lwów. Przewodnik ilustrowany
Lwów. Przewodnik ilustrowany
Tokarski Jacek

Tylko gdzie są we Lwowie te lwy? Nazwa miasta nie od króla dżungli pochodzi, lecz od imienia XIII-wiecznego księcia halicko-wołyńskiego Lwa, syna Daniela. Historia nie była dla Lwowa zbyt łaskawa, o czym świadczą...czytaj dalej

Okładka - Kraków. Przewodnik ilustrowany
Kraków. Przewodnik ilustrowany
Bogusław Michalec

Książka Kraków może mieć dwojakie zastosowanie. Jeśli trafi do kieszeni podróżnej torby, skąd w trakcie wędrówki będzie ją wydobywał Czytelnik, stanie się cicerone wiodącym za rękę przez szlaki miasta. Ale...czytaj dalej

Okładka - Kaszuby. Trzy epoki
Kaszuby. Trzy epoki
Opracowanie Zbiorowe

Czy można podróżować w czasie? Można. Dzięki fotografii, która ma moc zatrzymywania czasu. Odżywa on wtedy, kiedy patrzymy na zdjęcie. Zapraszamy do wędrówki przez trzy epoki po Kaszubach. Trudno o bardziej...czytaj dalej

Okładka - Bieszczady. Przewodnik kieszonkowy
Bieszczady. Przewodnik kieszonkowy
praca zbiorowa

Ogromny łuk Karpat, ciągnący się przez 3 tys. km od Beskidu Śląskiego po Dunaj na granicy Rumunii i Bułgarii, dzieli się na Karpaty Zachodnie, Wschodnie i Południowe. Południowa granica Polski oparta jest na...czytaj dalej

Okładka - Francja. Przewodnik Marco Polo
Francja. Przewodnik Marco Polo
praca zbiorowa

Poznanie kraju o tak niezwykłych krajobrazach, wspaniałej przeszłości istorycznej i bogactwie kulturowym jest fascymującą przygodą. Pierwsze skojarzenie związane z Francją: Paryż pełen kontrastów, gdzie nowoczesność...czytaj dalej

Okładka - Przewodnik kulinarny. Bułgaria
Przewodnik kulinarny. Bułgaria
praca zbiorowa

Kuchnia bułgarska słynie z wyśmienitych sałatek, czorb (czyli zup), gołąbków zawijanych w liście winogron (tzw. sarmi) oraz dżodżenu - odmiany mięty dodawanej do bardzo wielu potraw i używanej do aromatyzowania...czytaj dalej

przesuń
Użytkownik Kiedy został fanem
rudablondynkarec 2017-03-26 23:07:14

Zobacz także

Recenzje miesiąca
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Szepty jeziora
Grażyna Mączkowska
Szepty jeziora
Pajęczyca
Mariusz Leszczyński ;
Pajęczyca
Gniazdo sierot
Ewelina Miśkiewicz
Gniazdo sierot
Linia oporu
Jacek Dukaj
Linia oporu
Po tamtej stronie rzeki
Ewa Szymańska
Po tamtej stronie rzeki
Już Ci nie uwierzę
Izabela M. Krasińska ;
Już Ci nie uwierzę
Kornélie
Beata Balogová
Kornélie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy