"Anatomia dla artystów" to książka fachowo ilustrowana, rzeczowo i przystępnie objaśniająca zagadnienia ludzkiej anatomii. Tekst podzielono na pięć części, w których zebrano, kolejno, informacje na...czytaj dalej
Bogaty wybór przepisów, zdrowe, świeże składniki, aromatyczne zioła i przyprawy - oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność...czytaj dalej
Akwarele stanowią dziś najbardziej popularny środek wyrazu dla początkujących malarzy, a malowanie nimi jest techniką, którą dzięki ćwiczeniom każdy może opanować. Książka oferuje stawiającym pierwsze kroki...czytaj dalej
Ta znana bajka opowiada o królewnie, która zasnęła na sto lat, i księciu, który ją obudził. Wspaniale ilustrowana książeczka z pewnością zachwyci dzieci na całym świecie....czytaj dalej
Obszerny przewodnik zawiera informacje o ponad 240 najbardziej popularnych samochodach ciężarowych wyprodukowanych w ciągu ostatnich 230 lat....czytaj dalej
Egipt, kolebka jednej z najwcześniejszych i najbardziej długotrwałych cywilizacji starożytności, rozwinął swoją wyjątkową, wyrafinowaną kulturę w izolacji geograficznej i we względnym bezpieczeństwie politycznym...czytaj dalej
Leonardo da Vinci (1452-1519), artysta i wynalazca, będący uosobieniem tego, co kryje się pod pojęciem "człowieka renesansu", wciąż fascynuje aurą tajemniczości, mimo iż od jego śmierci upłynęło niemal...czytaj dalej
Oryginalna grecka kuchnia stanowi prawdziwą kwintesencję śródziemnomorskiej diety, opartej na oliwie z oliwek, świeżych warzywach, sałacie i rybach. Własnie takie przepisy znajdzie czytelnik w tej książce kucharskiej....czytaj dalej