Recenzja książki: 12 nocy zimowego przesilenia. Rytuały i medytacje na dobry rok

Recenzuje: alwisia_books

Gdy rok zbliża się ku końcowi, a my mamy wiele czasu wolnego, zaczynają się Szczodre Gody. Ten magiczny czas pozwala nam na zwolnienie, zajrzenie w głąb siebie, ułożenie postanowień noworocznych i przede wszystkim na odpoczynek. To idealny moment, aby poddać się refleksji nad dotychczasowym życiem i przygotować się na przygody w nowym roku. Książka "12 nocy zimowego przesilenia" to ciepły i przytulny poradnik, który opisuje jak w pełni wykorzystać ostatnie dni kończącego się roku, aby z nową energią powitać to co przed nami skrywa przyszłe 365 dni.

Niesamowicie praktyczne wskazówki, które otulą każdego czytelnika i sprawią, że poczuje przypływ energii do zmian. Autorka zachęca do zatrzymania się i przyjrzenia się temu co nam nie służy oraz zrobienia miejsce na nowe wspaniałe doświadczenia. Za pomocą ćwiczeń, medytacji, praktyk oddechowych, rytuałów i wielu innych narzędzi, wprowadza nas w stan duchowego spokoju, abyśmy mogli spojrzeć głęboko w swoje wnętrze.

Na początku autorka dokładnie tłumaczy zagadnienie i znajduje archetyp kobiecej energii w Pani Zimie, czym tworzy niepowtarzalny nastrój. Opisuje jak przygotować się do tego magicznego okresu i przedstawia nam ze szczegółami pomysły na spędzenie każdego jego dnia.

Książka jest stosunkowo krótka i nie zawiera zbędnych informacji. Jest naprawdę pięknie wydana, a jej szata graficzna naprawdę dodaje klimatu i cieszy oko. Nie wpadłabym na pomysł, że można wykorzystać schyłek roku w tak wyjątkowy sposób.

Na pewno wrócę do tej książki w grudniu, aby sprawdzić sobie wszystkie wskazówki w praktyce, bo wierzę, że to stworzy silne podstawy do tego, aby rok 2025 był dla mnie niezapomnianą, wartościową podróżą.

Dziękuję wydawnictwu za egzemplarz do recenzji i motywacje do zmian w nadchodzącym roku.

[współpraca barterowa]

Tagi: Radzenie sobie z problemami osobistymi Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty Asertywność motywacja i poczucie własnej wartości

Kup książkę 12 nocy zimowego przesilenia. Rytuały i medytacje na dobry rok

Zobacz opinie o książce 12 nocy zimowego przesilenia. Rytuały i medytacje na dobry rok