Wigilia minęła. Zimowa aura otula nas swoim spokojem. Za oknem błyszczą świąteczne lampki, przypominając o magii minionych dni.
Dni stają się krótsze, w domu robi się ciemniej i chłodniej. Ty wreszcie możesz odpocząć po przygotowaniach, które spędzały Ci sen z powiek. Siedząc na kanapie z filiżanką herbaty z imbirem, zastanawiasz się co robić dalej.
Przed tobą 12 wyjątkowych dni. 288 godzin. 17280 minut. 1036800 sekund. Tylko tyle wystarczy, aby zmienić swoje życie na zawsze.
Magiczny czas pomiędzy Bożym Narodzeniem a świętem Trzech Króli jest idealnym momentem, aby zadbać o siebie, rozwinąć swoją świadomość i z entuzjazmem wkroczyć w nadchodzący rok. Ta książka nauczy cię jak wykorzystać ten wyjątkowy czas, aby stworzyć solidne fundamenty dla przyszłości pełnej wewnętrznej siły i spełnienia. Odkryj spokój, harmonię i wewnętrzną moc, które tkwią w Tobie, i rozpocznij nowy rok z pełnią energii i świadomości. Wkrocz w nowy rok z przekonaniem, że to Ty jesteś swoją największą siłą.
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2024-10-23
Kategoria: Poradniki
Gdy rok zbliża się ku końcowi, a my mamy wiele czasu wolnego, zaczynają się Szczodre Gody. Ten magiczny czas pozwala nam na zwolnienie, zajrzenie w głąb siebie, ułożenie postanowień noworocznych i przede wszystkim na odpoczynek. To idealny moment, aby poddać się refleksji nad dotychczasowym życiem i przygotować się na przygody w nowym roku. Książka "12 nocy zimowego przesilenia" to ciepły i przytulny poradnik, który opisuje jak w pełni wykorzystać ostatnie dni kończącego się roku, aby z nową energią powitać to co przed nami skrywa przyszłe 365 dni.
Niesamowicie praktyczne wskazówki, które otulą każdego czytelnika i sprawią, że poczuje przypływ energii do zmian. Autorka zachęca do zatrzymania się i przyjrzenia się temu co nam nie służy oraz zrobienia miejsce na nowe wspaniałe doświadczenia. Za pomocą ćwiczeń, medytacji, praktyk oddechowych, rytuałów i wielu innych narzędzi, wprowadza nas w stan duchowego spokoju, abyśmy mogli spojrzeć głęboko w swoje wnętrze.
Na początku autorka dokładnie tłumaczy zagadnienie i znajduje archetyp kobiecej energii w Pani Zimie, czym tworzy niepowtarzalny nastrój. Opisuje jak przygotować się do tego magicznego okresu i przedstawia nam ze szczegółami pomysły na spędzenie każdego jego dnia.
Książka jest stosunkowo krótka i nie zawiera zbędnych informacji. Jest naprawdę pięknie wydana, a jej szata graficzna naprawdę dodaje klimatu i cieszy oko. Nie wpadłabym na pomysł, że można wykorzystać schyłek roku w tak wyjątkowy sposób.
Na pewno wrócę do tej książki w grudniu, aby sprawdzić sobie wszystkie wskazówki w praktyce, bo wierzę, że to stworzy silne podstawy do tego, aby rok 2025 był dla mnie niezapomnianą, wartościową podróżą.
Dziękuję wydawnictwu za egzemplarz do recenzji i motywacje do zmian w nadchodzącym roku.
[współpraca barterowa]
"12 nocy zimowego przesilenia. Rytuały i medytacje na dobry rok" to przepięknie wydana książka, która pozwala zatrzymać się i przemyśleć pewne kwestie.
"Dla wszystkich kobiet, które chcą odkryć swoją kobiecą mądrość i wewnętrzną siłę."
"Podczas Szczodrych Godów unoszą się zasłony, ukazując to, co niewidzialne. W tym okresie możesz zanurzyć się w głębi swojego bycia, przyjąć nową perspektywę, świadomie zostawić za sobą to, co stare, i pełna energii rozpocząć nowy rok."
W tej książce znajdziemy informację o rytuałach Szczodrych Godów, jak się do nich przygotować, znajdziemy różne inspiracje oraz wskazówki dotyczące wewnętrznej podróży w tym czasie. To 12 dni, które trwają od Bożego Narodzenia do święta Trzech Króli. To idealny czas aby zatrzymać się, zadbać o siebie, zastanowić się a także znaleźć spokój.
Dowiemy się dzięki tej lekturze jak się wyciszyć, wybaczać, ufać intuicji, żyć w zgodzie ze sobą, zakotwiczyć się, czy być wdzięcznym.
Książka podzielona jest na różne rozdziały i na okres Szczodrych Godów, na każdy dzień odpowiada jeden rozdział. Każdego dnia należy skupić się na czym innym. To mała podróż w głąb siebie. Na wszystko jest czas.
Jest to ciekawy tytuł i muszę przyznać, że podobał mi się i mnie zaintrygował. Może w tym roku spróbuję skorzystać w świątecznym okresie z tych wskazówek?
Dawno już nie czytałam poradnika. Ostatnio nawet ich unikałam, ale ten wyjątkowo przykuł moją uwagę. Czasami myślę, że małe zmiany mogą poprawić coś w naszym życiu.
To co bardzo spodobało mi w tej książce to jej wydanie. Czasami poradniki są tak napisane, że ciężko je przeczytać. A jak już się to zrobiło, to nie bardzo się wie dalej co zrobić. Ale z tym poradnikiem nie miałam tego problemu. Jego układ, czcionka, ramki i kolorowe wstawki sprawiają, że czyta go się go nie tylko szybko, ale i przyjemnie.
Druga rzecz, która bardzo mi się tutaj spodobała to konkrety. Nie ma tutaj zbyt długich wstępów czy ,,owijania w bawełnę". Za to znajdziemy tutaj konkretne informacje i propozycje działań na każdy z 12 dni.
A po trzecie bardzo spodobał mi się klimat tej książki. Tak! Nawet poradnik może mieć klimat. Boje z niego taki spokój.
Książka zachęca do wprowadzeniu zmian w okresie pomiędzy 26 grudnia a Świętem Trzech Króli. Bo czy właśnie ten okres nie wpływa jakoś na nas by chociaż spróbować coś w sobie i naszym życiu zmienić? Ja na pewno wrócę do tej książki pod końca grudnia, by za pomocą praktyk oddechowych, medytacji rytuałów i innych narzędzi spróbować zajrzeć w głąb siebie i może zmienić coś. Polecam!
Przeczytane:2024-12-08,
Słyszeliście kiedyś o pojęciu szczodre gody? Ja przyznam się szczerze, że nie miałam pojęcia co to takiego. Dopiero książka Christine Dohler pod tytułem "12 nocy zimowego przesilenia. Rytuały i medytacje na dobry rok" mnie tego nauczyła. Jest to czas od pierwszego dnia Bożego Narodzenia do Trzech Króli. Te 12 dni to czas kiedy możemy zadbać o siebie i swoje życie. Ten poradnik pokazuje nam jak skutecznie wdrożyć zmiany w swoje życie by w Nowy Rok wejść bardziej świadomie. Mamy tutaj sporo ćwiczeń i wskazówek jak zacząć. Każdy dzień jest fajnie opisany. Same konkrety zero owijania w bawełnę. Spróbujmy chociaż w tym okresie odrobinę zwolnić, wygospodarować chwilę czasu i skupić się na tym co dla nas ważne i do czego chcemy dążyć. Pięknie wydana i mądra książka. Napewno wrócę do tej książki 25 grudnia. Polecam gorąco.