W słońcu Kalifornii

“Podczas rozmowy Ann wpatrywała się w zmieniające kolory i kształt jego tęczówek, które tworzyły impresjonistyczne pejzaże emocji”

Ann i Jeff pewnego dnia spotykają się nad brzegiem oceanu w Los Angeles. Ona jest kobietą z przeszłością, a on mężczyzną z przeszłością. Po przypadkowym spotkaniu na plaży spotykają się ponownie na oficjalnym spotkaniu. Czują, że ta znajomość odmieni ich życie.

“W słońcu Kalifornii” to kolejny debiut po który sięgnęłam w tym miesiącu. Niestety po znowu się zawiodłam. To kolejna książka pełna tajemnic i zaskakującej miłości od pierwszego wejrzenia. Pomysł na fabułę był dobry i jestem ciekawa co będzie dalej.

Jednak wykonanie moim zdaniem pozostawia dużo do życzenia. Nie podobał mi się styl pisania i język autorki. Niektóre dialogi były zupełnie niepotrzebne i śmieszne, nic nie wnosiły do fabuły. Zakończenie “W słońcu Kalifornii” zostawiło mnie z wieloma pytaniami. Mam nadzieję, że będzie kolejna część, bo jestem ciekawa czy styl autorki się poprawi, i co się stanie z Ann i Jeffem.

Informacje dodatkowe o W słońcu Kalifornii:

Wydawnictwo: Novae Res