Katarzyna Wolwowicz to autorka, która skradła moje serce za sprawą świetnej serii kryminalnej z komisarz Olgą Balicką.
Tym razem autorka zaprasza nas do swojego pierwszego thrillera.
Weronika zakochuje się bez pamięci w starszym od siebie Dawidzie, onkologu dziecięcym.
Para błyskawicznie decyduje się na ślub. Chociaż dziewczyna jest przeszczęśliwa, jej przyjaciółki są przerażone, a rodzice zadowoleni.
Weronika jeszcze bardziej przeraża swoje przyjaciółki, gdy dla Dawida rzuca pracę i rezygnuje z życia towarzyskiego.
Dawid wydaje się być tajemniczy, nie lubi opowiadać o przeszłości. Wokół nich zaczynają dziać się niepokojące rzeczy, które coraz bardziej zastanawiają Weronikę. Jakby tego mało otrzymuje ona tajemniczy list z oskarżeniami pod adresem jej narzeczonego.
Co tak naprawdę ukrywa Dawid? Czy demony przeszłości powrócą by zakłócić spokój?
"W otchłani" to bardzo dobry thriller psychologiczny. Akcja rozpoczyna się niespieszne, wciągając nas powoli. Dościga swoimi mackami i już wiadomo, że nie pozwoli puścić. Autorka stworzyła świetną historię z tajemnicą i ciekawie uknutą intrygą. Mimo, że stosunkowo szybko odkryłam o co tam tak naprawdę chodzi to i tak z ogromną przyjemnością czytałam dalej.
Autorka ma bardzo przyjemny styl pisarski i niebywałą lekkość pióra, która powodu, że książki czyta się łatwo, lekko i przyjemnie.
Zakończenie kusi kontynuacją 😉
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-02-08
Lukasz Turków
Olga znajduje w swoim domu ciało zastrzelonego przyjaciela. Wie, że podejrzenia o zabójstwo padną na jej męża Kornela, dlatego chce zrobić wszystko, aby...
Jagoda Zdrojewska wiedzie cudowne życie. Jest piękna, zamożna, a jej mąż to znany neurochirurg. Gdyby tego było mało, kobieta ma pracę marzeń. Odwiedza...