Tajne życie

To prawdziwa historia autorki, która już w wieku 21 lat zaczęła szkolenia w CIA. W swojej książce ukazuje nam, jak wygląda życie szpiega. Uświadamia nas, że nie wszystko jest, jak w filmach, które lubimy oglądać, a praca w tym zawodzie to ciągły strach o siebie, bliskich i ludzi, za których się odpowiada.
To pierwszy reportaż, jaki przeczytałam, ale na pewno nie ostatni. Dowiedziałam się bardzo dużo z tej książki i cieszę się, że miałam możliwość ją przeczytać. Otworzyła mi oczy na pewne sprawy, a to, że wszystko z tej powieści wydarzyło się naprawdę, było jeszcze bardziej emocjonujące. Autorka tłumaczy nam, dlaczego wybrała takie studia, życie i co sprawiało, że podejmowała takie, a nie inne decyzje. Wszystko było bardzo dobrze opisane i wytłumaczone oraz skłaniające do refleksji. Każdy trening, szkolenie, czy misja są opisane fantastycznie i szczegółowo, dzięki czemu możemy wczuć się w historię i świat autorki.
Ta książka bardzo mi się podobała. Co prawda na początku nie mogłam wczuć się w historię, ale później było o wiele lepiej. Teraz z niecierpliwością czekam na serial.
Ocena: 8/10

Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Grzegorz Kulesza
Dodał/a opinię: Julka2021

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Tajne życie

Kup książkę Tajne życie