Kolejny tom z cyklu Faceci do wynajęcia wpadł w moje ręce i od pierwszych stronic przypadł mi do gustu. Bohaterem piątego tomu jest mężczyzna wykonywujący niezwykle ryzykowny zawód strażaka. Wiem coś o tym, gdyż jako córka dowódcy straży pożarnej doskonale orientuję się jaka to niebezpieczna praca i ile stresu przechodzi rodzina, gdy tata był na misji i gasił ogromne pożary.
Krystian walczy z żywiołem ognia i wie czym może zakończyć się takie wezwanie. Dlatego postanawia być samotnikiem, aby nie sprawiać nikomu takich tortur. Szuka jedynie przelotnych znajomości, które szybko idą w zapomnienie.
Wszystko układa się po jego myśli do czasu, gdy jego sąsiadką zostaje piękna dziewczyna. Pożar w jej garażu zbliża ich do siebie, lecz strażak broni się przed uczuciami jakie go ogarniają
Czy Kinga zdobędzie serce Krystiana i przebije mur jakim się otoczył? Jakich metod użyje, by strażak spędzał z nią więcej czasu? Czy ich dwa serca się połączą?
Uwielbiam takie ciepłe i lekkie historie, które poruszają każdą cząstkę mojej duszy oraz sprawiają, że pochłaniam je w ekspresowym tempie. Pióro pani Dominiki jest mi dobrze znane, gdyż miałam przyjemność przeczytać kilka jej książek i docenić jej talent oraz bardzo przystępny styl.
Polubiłam główne postaci, kibicowałam im od samego początku i przeżywałam wraz z nimi wszystkie piętrzące się problemy. Z uznaniem obserwowałam jak między tą dwójką iskrzy, jak przyciąga ich do siebie niewidzialna nić pożądania i rodzące się uczucie. Może ich relacja nie była idealnie dopracowana i drobinę czegoś mi tu brakowało, jednak mi to nie przeszkadzało. W scenach zbliżeń nie zabrakło żaru, namiętności i pasji, które przedstawione zostały ze smakiem oraz umiarem.
Zachęcam was do sięgania po tę powieść, która nie zanudzi was dzięki dynamicznej fabule, pobudzi wyobraźnię i dostarczy wielu wrażeń. Gorąco polecam tę lekturę, która uprzyjemni wam wieczór, pozwoli się odprężyć i zapomnieć o trudach codziennego dnia. Nie zwlekajcie! Siadacie w fotelu z lampką wina lub ciepłą herbatką i zagłębcie się w historię dzielnego Krystiana i niestrudzonej Kingi. Jestem pewna, że wpasuje się ta opowieść w wasze gusta.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-04-27
Izabela Hebda
Pierwszą miłością Marceliny był jej sąsiad i najlepszy przyjaciel z czasów dziecięcych zabaw. Igor jednak nigdy nie zwracał uwagi na dziewczynę z domu...
Może i moja historia miłosna nie jest zbyt szczęśliwa, ale przynajmniej jest moja. Jestem pewna, że ciekawszej dawno nie słyszeliście. Aleksandra nie...