Śluby milczenia

"Cały czar prysł, nie bały się już tego, co robią. Wszystko zaczęło się sypać jak domek z kart."

Olga jako dziewczyna szefa powinna być nietykalna. Niestety nie wszyscy współpracownicy szanowali tę zasadę. Pewnego dnia pod nieobecność Michała, Olga zostaje zgwałcona przez najlepszego przyjaciela ukochanego. W przypływie adrenaliny dokonuje zabójstwa. Wie, że musi uciekać i zniknąć. Pomocy szuka u przyjaciółki. Dziewczyna trafia do Berlina do klasztoru sióstr elżbietanek. Okazuje się, iż klasztor to przykrywka do nielegalnych interesów. Jaką rolę w tym wszystkim przyjdzie odegrać kobiecie?🤔

Główna bohaterka postawiona w sytuacji bez wyjścia mogła liczyć na swoją przyjaciółkę. Niestety zaufała, nie tej osobie co trzeba. Zamiast wyjść z kłopotów to wpadła w jeszcze większe. Nie martwcie się jednak, Olga będzie umiała o siebie zadbać. Z zagubionej myszki przeobrazi się w wyrafinowanego gracza. Zacznie dyktować swoje warunki na tyle, ile zdoła. Sprawa się komplikuje, gdy do gry wkroczą uczucia do pewnego przystojniaka. Czy Oldze uda się wyplątać z tego interesu?

Okładka książki od razu wpadła mi w oko. Z kolei po przeczytaniu opisu wiedziałam, iż muszę poznać tę historię. Połączenie mafii i zakonnic? 🤨Czyż to nie brzmi intrygująco. Nie spotkałam się jeszcze z takim wątkiem w książce. Byłam bardzo ciekawa, jak autorka poprowadziła całą fabułę. I po części jestem zadowolona.

Książkę przeczytałam na dwa razy. Historia mnie wciągnęła, lecz nie na tyle, aby nie móc się oderwać. Mimo wszystko przyjemnie spędziłam czas z bohaterami. Nieprzewidywalna to dobre określenie całej fabuły. Nie byłam w stanie przewidzieć niektórych sytuacji. I to było najlepsze w całej historii. To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki.😊😊

Informacje dodatkowe o Śluby milczenia:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-10-06
Dodał/a opinię: Anitka_170

Zobacz opinie o książce Śluby milczenia

Kup książkę Śluby milczenia