Serce lasu

Jesteście osobami twardo stąpającymi po ziemi, a może wierzycie w przeznaczenie i możliwość kontaktowania się ze zmarłymi?

Iwo i Libusza to dwie zupełnie odmienne osobowości, które wzajemnie się przyciągają. Czy będą potrafili porozumieć się pomimo różnić w postrzeganiu świata?
Nad Iwonem rozpościerają się burzowe chmury. Rok temu w wypadku stracił narzeczoną i nie może uporać się z tą stratą. Chce odnaleźć w soim życiu na nowo „promienie słońca”, ale niestety nie do końca w to wierzy… Wyjeżdża na terapię do Rymanowa i właśnie tam poznaje „miejscową czarodziejkę”.

Sami przyznajcie, że imię bohaterki, Libusza, ma w sobie coś tajemniczego. Już od pierwszych chwil kobieta roztacza wokół siebie niesamowitą aurę. Czytając kolejne rozdziały widziałam oczami wyobraźni las, jej ulubioną polanę i dom pachnący naturalnymi naparami i ziołami. Z ogromną przyjemnością przeniosłabym się chociaż na chwilę do takiego miejsca, które aż tryskało pewnego rodzaju magią. To właśnie w takim miejscach można lepiej poznać samego siebie, odnaleźć na nowo sens życia, zwłaszcza wtedy jeśli u boku ma się osobę, która raczy dobrym słowem i „odgania wszelkie zło”.

@patrycja.zurek.pisarz zmusza czytelnika do refleksji. Przecież nie zawsze jest idealnie, każdy z nas przeżywa momenty załamania, trudne chwile, ale to właśnie rozmowa z drugim człowiekiem, który pokaże nam inną perspektywę postrzegania świata może sprawić, że odnajdziemy w sobie siłę.
To historia o zmaganiu się z samym sobą, ale również o pięknym uczuciu, o miłości i nadziei. O tym, że nie można się poddawać i nawet w najtrudniejszej chwili należy znaleźć „nowy początek”, którego warto się trzymać i wierzyć w lepsze jutro.

W głowie bohatera kłębiło się wiele myśli, głównie tych negatywnych… wątpił w nadnaturalne zdolności kobiety, ale czy się przełamał, czy dał sobie szansę?
Zanurzcie się w klimat tej opowieści i sami się przekonajcie. ❤ (niesamowity klimat gwarantowany 😏)

Informacje dodatkowe o Serce lasu:

Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2022-05-18
Dodał/a opinię: etiudyliterackie

Tagi: Narrative theme: Love & relationships

Zobacz opinie o książce Serce lasu

Kup książkę Serce lasu

Z poczwarek w motyle
Patrycja Żurek0
Okładka ksiązki - Z poczwarek w motyle

Z poczwarek w motyle to opowieść o dwóch kobietach. Ich losy, kiedyś złączone przyjaźnią, w pewnym momencie się rozdzieliły. Każda poszła własną drogą...

Grubaska
Patrycja Żurek0
Okładka ksiązki - Grubaska

Kiedy jedzenie staje się sensem Twojego życia... Dolores nie ma łatwego życia, nie tylko ze względu na imię, ale również na tuszę. Jest wyśmiewana, a...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba