Sabatia. Zemsta

‼️RECENZJA PATRONACKA ‼️

♣️♣️♣️

,,Radość, szczęście? Dobre sobie. Jestem królową narkotykowego biznesu. Zabijam, szantażuję, zastraszam i mam całą pieprzoną listę grzechów. Nie jest mi dane szczęście”.

Swego czasu czytałam sporo mafijnych romansów. Lubię ten motyw i lubię takie książki. Jednak aby taka historia mnie wciągnęła, musi być dobra. Naprawdę dobra.

A taka właśnie jest debiutancka powieść Justyny Wnuk, czyli ,,Sabatia. Zemsta”.

♣️Jest to pierwsza część dylogii, która początkowo miała być całością, a ostatecznie została podzielona na dwie książki. Jednak to sprawia, że obie część są bardzo ze sobą kompatybilne i czyta się je właściwie jako jedno.

♣️Część pierwsza, czyli Zemsta jest, dokładnie tym o czym mówi tytuł.

♣️Jest mieszanką emocji spowodowanych zderzeniem się dwóch czasów, w których to poznajemy naszą bohaterkę jako siedemnastoletnią dziewczynę pełną marzeń, pasji i wiary z dorosłą już kobietą, której odebrano bliskich i posadzona na tronie mafijnego półświatka.

♣️Tytułowa Sabatia to królowa nieznająca litości. Rządząca w cieniu planująca zemstę na tych, którzy ją skrzywdzili.

♣️Dwie wersje tej samej dziewczyny tak zupełnie różne jednak oddziałujące na siebie z dużą siłą. To właśnie tę historię poznajemy.

♣️Autorka w tym wszystkim mocno skupiła się na ukazaniu bezlitosnego i okrutnego świata przestępczego. Pojawiają się więc w niej sceny przemocy, wulgaryzmy i sceny erotyczne.

♣️Przez to wszystko lekturę czyta się z większym napięciem i sprawiała ona multum przyjemności.

♣️Ostrzegam, jednak wciąga ona bez pamięci.

♣️Uwielbiam takie książki. Nie idealne, a jednak jakby żywe. Szczere do bólu i nieznające kompromisów.

Z całego serca zachęcam was do sięgnięcia po tę lekturę.

Polecam jako patronka, a przede wszystkim jako czytelniczka🥰❤️.

@wydawnictwo_amare

Kup książkę Sabatia. Zemsta

Serce w grze
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki -  Serce w grze

W tym meczu stawką będzie… miłość Aida Manzano, młoda pisarka z Barcelony, nie kryje swojej niechęci do piłki nożnej. Mimo to daje się namówić przyjaciółce...

Sabatia. Odrodzenie
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki - Sabatia. Odrodzenie

Kiedyś jej mówili, że rodzina jest wszystkim. Dziś nie jest pewna, czy może w to wierzyć Sabatia, królowa półświatka, powraca. I Tobias – jej ukochany...