Sabatia. Zemsta

Romanse mafijne, zawsze się zastanawiam: Skąd bierze się ta duża popularność powieści osadzonych w świecie niebezpiecznej mafii?

Od czasu zakończenia mojej przygody z mafiosami minęło już trochę czasu, jednak gdy zobaczyłam okładkę książki ,,Sabatia. Zemsta'' pomyślałam, czas na powrót. I tu muszę, się przyznam wam szczerze, bardzo się z tego powrotu cieszę. Ponieważ jest to dobrze napisana historia, której nie można się oprzeć, a głównych bohaterów niezwykle polubiłam.

Zahara to najmłodsza i jedyna Dziewczyna z trójki rodzeństwa. Rodzice i starsi bracia ze wszystkich sił starali się ją chronić, roztaczali nad nią parasol ochronny jak nad małą dziewczynką.
Wiedziała doskonale, czym zajmuje się jej rodzina, że jest córką bossa największego kartelu w Meksyku. Już dawno z tym się pogodziła, bo nie znała innego życia, bo kochała swoich bliskich. Kochała rysować, malować i od zawsze, darzyła gorącym uczuciem pewnego mężczyznę, Jednak zdawała sobie sprawę, że dla niego mogło to oznaczać śmierć. Tobias Rejes wysoki, nieziemsko przystojny, wysportowany, o szmaragdowych oczach, jeden z żołnierzy ojca.
Fascynująca opowieść o niezwykle zdolnej i pięknej, dziewczynie, której w dniu osiemnastych urodzin, zawalił się Świat. To tego dnia niewinna Zachara zginęła, a narodziła się bezwzględna Sabatia.

,,Sabatia. Zemsta'' w tej historii było wszystko, czego potrzebowałam. Było tajemniczo, namiętnie, były chwile grozy i małe radości. Świetnie poprowadzona akcja, perfekcyjnie dopracowana fabuła. Bohaterowie to mieszanka wybuchowa, od fascynacji, chemii, seksu, ciętych ripost i walki, aż kipi. Autorka zrobiła kawała dobrej roboty, zadbała o każdy nawet najmniejszy drobny szczegół.

Niebanalna i nieprzewidywalna opowieśc, czyta się rewelacyjnie. Końcówka zaskakuje i szokuje, ale to, co jest w tym najlepsze to, to, że drugi tom już na nas czeka. Polecam.

Informacje dodatkowe o Sabatia. Zemsta:

Kup książkę Sabatia. Zemsta

Sabatia. Odrodzenie
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki - Sabatia. Odrodzenie

Kiedyś jej mówili, że rodzina jest wszystkim. Dziś nie jest pewna, czy może w to wierzyć Sabatia, królowa półświatka, powraca. I Tobias – jej ukochany...

Serce w grze
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki -  Serce w grze

W tym meczu stawką będzie… miłość Aida Manzano, młoda pisarka z Barcelony, nie kryje swojej niechęci do piłki nożnej. Mimo to daje się namówić przyjaciółce...