Sabatia. Odrodzenie

‼️RECENZJA PATRONACKA‼️

,,Przez tyle lat cierpiałam; myślałam, że straciłam wszystko, a kiedy od nowa zebrałam się do kupy i odbudowałam swój roztrzaskany świat, on wraca do mojego życia, jak gdyby nic się nie stało”

🤍💙🤍💙

Kochani minął już tydzień od premiery debiutanckiej powieści Justyny Wnuk. Dziś przychodzę do was z recenzją drugiej części tej dylogii, czyli ,,Sabatia. Odrodzenie”.

🤍Jest to bezpośrednia kontynuacja książki ,,Sabatia. Zemsta” jednak stanowi jej rozwinięcie i to takie doładowane akcją i emocjami💙💪.

💙W tej części ujawnia się wiele sekretów, które mocno rozkręcają całą akcję, ale które również doprowadzają do frustracji.

🤍Ta książka nadaje tempo tak, że czyta się ją jednym tchem. Narracja prowadzona naprzemiennie między Zaharą a Tobiasem stanowi fajne urozmaicenie i pozwala nam lepiej poznać obu bohaterów.

💙Tym razem nie ma już siedemnastoletniej Zahary jednak jej ukochany stara się odzyskać tę dziewczynę. Wydobyć z lodowatej królowej to, kim była kiedyś.

🤍Oczywiście prowadzi to do niejednego dramatu, a nasza bohaterka jak już zdążyłam, się przekonać jest charakterna i nieustępliwa.

💙W końcu skrzywdzona kobieta nie zapomina łatwo.

🤍Podsumowując mamy tu dobrą historię miłosną w mafijnym świecie, gdzie przecież nie ma miejsca na czułości, a jednak nasi bohaterowie odnajdują w sobie uczucia.

💙Zdrada i kryjąca się za nią prawda. Ból, który Zahara znów była zmuszona na siebie przyjąć.

🤍Ta część była pełna sprzecznych emocji. Wydarzyło się tyle złego, a jednak zakończenie można po części uznać za dobre.

💙Powiem także, że w tej książce widać jak autorka się rozkręca.

🤍Uwielbiam też sam epilog tej historii. Nic wam oczywiście nie zdradzę, powiem jednak, że warto czekać do końca 😉🤍.

Gorąco polecam.

🤍💙🤍💙

Współpraca reklamowa z @wydawnictwo_amare .

Dziękuję @justyna_wnuk_autor za zaufanie 💙.

Informacje dodatkowe o Sabatia. Odrodzenie:

Kup książkę Sabatia. Odrodzenie

Sabatia. Zemsta
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki -  Sabatia. Zemsta

11 lat przygotowywała się do zemsty. Czy jej plan się powiedzie? Zahara Pederaza to radosna, otwarta na świat nastolatka, która uwielbia malować. Ale...

Serce w grze
Justyna Wnuk0
Okładka ksiązki -  Serce w grze

W tym meczu stawką będzie… miłość Aida Manzano, młoda pisarka z Barcelony, nie kryje swojej niechęci do piłki nożnej. Mimo to daje się namówić przyjaciółce...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba