Nasze życie nie zawsze jest idealne, czasem mamy problemy, z którymi nie do końca sobie radzimy, mamy słabą samoocenę, czujemy się źle i chowamy wszystko w sobie. Warto nad tym pracować, znaleźć czas dla sobie, spojrzeć w głąb siebie i zacząć myśleć pozytywnie o sobie. Jedną z książek, która może nam w tym pomóc, jest właśnie „Praca z cieniem. Dziennik Motywacyjny, dzięki któremu poznasz, przekroczysz i zintegrujesz swoje cienie”.

Na samym początku książki znajdziemy trochę teorii. Jest ona według mnie ważna, ponieważ na przykład dowiemy się, o co chodzi z pracą z cieniem i wiele więcej. Wszystko napisane jest prosto, jasno i zrozumiale, a przy tym dość ciekawie.

Dalej mamy różnorodne zadania, które naprawdę pozwalają nam zaglądnąć w głąb siebie. Nie jest to książka, którą wypełnimy naraz, a wręcz przeciwnie. Jest to pozycja, w której każde zadanie należy dobrze przemyśleć i przede wszystkim być szczerym samym z sobą, co wcale nie jest takie proste, jak się początkowo wydaje.

„Praca z cieniem. Dziennik Motywacyjny, dzięki któremu poznasz, przekroczysz i zintegrujesz swoje cienie” to pierwsza tego typu książka, z jaką mam styczność i jestem zachwycona. Z ogromną przyjemnością polecam, warto inwestować w siebie.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Praca z cieniem. Dziennik motywacyjny, dzięki któremu poznasz, przekroczysz i zintegrujesz swoje cienie:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2024-01-31
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: The Shadow Work Journal: A Guide to Integrate and Transcend your Shadows
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Radzenie sobie z problemami osobistymi

Zobacz opinie o książce Praca z cieniem. Dziennik motywacyjny, dzięki któremu poznasz, przekroczysz i zintegrujesz swoje cienie

Kup książkę Praca z cieniem. Dziennik motywacyjny, dzięki któremu poznasz, przekroczysz i zintegrujesz swoje cienie