Paprocany

Chcę Wam dzisiaj przedstawić recenzję książki Pauliny Świst "Paprocany". Od razu pragnę podziękować wydawnictwu Muza za egzemplarz recenzyjny tej świetnej książki!

Było to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki, ale uważam je jak najbardziej za udane! Myślę, że z przyjemnością sięgnę w przyszłości po inne jej książki.

Pierwszy raz miałam okazję czytać książkę, której akcja toczy się w miejscach tak dobrze mi znanych!

Paprocany - bardzo urokliwe miejsce💙 - uwielbiam tam spędzać czas, Gliwice, Mikołów... kopalnia Guido... wszystkie te miejsca są mi bliskie :)
- i za to ta książka ma ode mnie dużego plusa!

Oczywiście nie tylko za to. Fabuła była bardzo wciągająca, a zyskała na tym przede wszystkim poprzez dobrze wykreowanych bohaterów oraz ich poczucie humoru :D

Poznajemy tutaj Zofię - młodą panią adwokat, która zaczęła poszukiwania swojej 18-letniej bratanicy. Pomaga jej w tym urlopowany policjant, który został niesłusznie oskarżony o zgwałcenie prostytutki..

Do czego doprowadzi wspólne śledztwo tej dwójki?

Na pewno do tego, że mocno się do siebie zbliżą podczas tych poszukiwań:D Ten wątek też był bardzo ciekawie przedstawiony między tą dwójką🙈

A co jeszcze wydarzy się podczas poszukiwań? Przeczytajcie sami :)

Myślę, że to jest fajna odskocznia i bardzo ciekawa pozycja ;)

Macie w planach?

Czytaliście coś innego tej autorki?

Informacje dodatkowe o Paprocany:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2020-11-12
Dodał/a opinię: Aneta Binkowska

Tagi: Thrillery prawnicze i polityczne bóg

Zobacz opinie o książce Paprocany

Kup książkę Paprocany

Fu#k up
Paulina Świst0
Okładka ksiązki - Fu#k up

Jeśli popełniasz błąd, rób to porządnie i do końca. Tak, żebyś już nie miał szansy go naprawić. Oliwia i Przemek to silne, drapieżne osobowości. Dla...

Facet na wakacje
Paulina Świst0
Okładka ksiązki - Facet na wakacje

Jedenaście pikantnych miłosnych historii, które zapewnią niezapomnianą podróż do krainy rozkoszy. Niezobowiązujący flirt z atrakcyjnym nieznajomym w...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba