Już od pierwszej chwili była to podróż z przygodami. Zaczęłyśmy od wspólnej kąpieliLKsiążka trochę się pomarszczyła, ale za to stała się przyjemniejsza w dotyku. Jednak nie będę praktykowała takiego procederu.
Zaczyna się mocno, mrocznie i ciekawie.
Niestety temperatura opada wraz z każdą stroną. Zabrakło mi impulsu, nutki ekscytacji. Tego czegoś, co daje nam/mi kopa do działania. Tym samym stała się poprawną lekturą do przeczytania i nie pozostawia nic.
Morderstwo ciężarnej kobiety i kradzież dzieła sztuki. Na światło dzienne wychodzą tajemnice: kiepskie relacje małżeńskie, kochankowie, zazdrość. Dramat sprzed lat.
Jest dobrze, i wręcz jestem zła, że tak jak zaczęło się z przytupem, skończyło rozwlekle i monotonnie. Może za dużo srok łapanych za ogon? Wystarczy zmniejszyć objętość powieści i będzie zachowana proporcja informacji.
Dodatkowo nie do końca trafia do mnie opis thriller w odniesieniu do tej lektury. Raczej dramat rodzinny z elementami kryminalnymi. Z takim nastawieniem łatwiej będzie czytać i nie podsycać oczekiwań na coś, czego tam nie ma.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-05-18
Tytuł oryginału: Last Day
ja-carpe_diem
Zawsze potrafił przewidzieć, czego naprawdę potrzebują, a nie tylko pragną kobiety. To szczególny dar.
Chwytająca za serce, ponadczasowa historia miłosna przesycona zniewalającym zapachem morza i cytrynowego sadu Ciepła opowieść o sile współczucia osadzona...
Dwie kobiety i ich małe córeczki nalazły schronienie na wybrzeżu Nowej Szkocji, wśród społeczności Cape Hawk. Doświadczyły już kruchości egzystencji, teraz...
W życiu obowiązują pewne zasady, których należy się trzymać. Nie można stawać miedzy ojcem a jego dzieckiem. To egoistyczne i niewybaczalne.