Niezwykła Wigilia

Książka zawiera 10 wspaniałych świątecznych opowiadań, każde z nich jest piękne ale i neisie ze sobą wartościowy przekaz i piękne polskie tradycje. Czytając każde z tych opowiadań towarzyszyły mi inne emocje ale na koniec każdego z nich czulam wzruszenie.

~

Opowiadania przenoszą czytelnika do rodzin, które mają swoje różne tradycje, ale i wyczekiwanie bliskich, których nie widziało się lata. Historia Pana Artura wzruszyła mnie a tragedia jaka go spotkała wywołała we mnie ból oraz szczere współczucie. Ważne jest to, że bohater się nie poddał i wszystko skończyło się dobrze. Ale najbardziej spodobała mi się opowieść o Pani Elżbiecie, fajnie się czyta o młodych ludziach, którzy mimo wszystko poświęcają czas samotym starszym ludziom. Było mi bardzo przykro i smutno gdy czytałam te opowieść ale dobro jest wśród nas i mimo panującej znieczulicy trafiają się dobrzy ludzie.

~

Autorka we wspaniały sposób przekazała czytelnikom najważniejsze ale i najpiękniejsze wartości. Miłość, rodzina, pomoc samotnym czy wzajemny szacunek niby nic ale takie właśnie wartości w dzisiejszych czasach są niestety zapominane i lekceważone. Święta to magia i właśnie to przekazała nam autorka w tych krótkich ale bardzo treściwych opowiadaniach.

~

Było to moje kolejne spotkanie z twórczością autorki i na pewno nie ostatnie. Styl w jakim pisane są książki przez Panią Agatę jest przejrzysty i przyjemny. Opowiadania są przeznaczone nie tylko dla dorosłych ale przede wszystkim idealnie sprawdza się dla najmłodszych. Uczą one pokory ale i wzajemnej pomocy ale przede wszystkim autorka chce ukazać wszelkie polskie tradycje świąteczne, które niestety są już zapominane.

~

Dodatkowym atutem jest ta przepiękna okładka, która odzwierciedla właśnie te wartości, które chce przekazać autorka w odpowiednich. Polecam Wam nie tylko na święta ale idealnie sprawdzi się ta książka właśnie w okresie przedświątecznym jak i w noworocznym. Każdy znajdzie coś dla siebie a najmłodsi będą mogli poznać prawdziwą magię świąt Bożego Narodzenia. Mi się bardzo podobała i pochłonęłam ją w jeden wieczór spędzać przy choince. Piękna i wartościowa książka, która wzbudza refleksje. Polecam!

Dziękuję autorce za zaufanie i egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Niezwykła Wigilia:

Kup książkę Niezwykła Wigilia

Stefania i wojna
Agata Pakuła 0
Okładka ksiązki - Stefania i wojna

1 września 1939 roku Stefania Knapczyk zaczyna rodzić swoją pierwszą córkę, a dzień później niemieckie samoloty zrzucają kilkadziesiąt bomb na niewielką...

Przez 581 dni byłem tylko numerem
Agata Pakuła0
Okładka ksiązki - Przez 581 dni byłem tylko numerem

Czy może istnieć bardziej autentyczna relacja z okrutnych doświadczeń minionego wieku, niż ta napisana przez więźnia politycznego niemieckich obozów koncentracyjnych...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba