Magazyn

“Twoja praca bywa ciężka i może wydawać się monotonna, ale nigdy nie zapominaj, jak bardzo jesteś dla nas ważny. Chmura nie mogłaby istnieć bez ciebie”.

Chmura to jedna z największych firm, która zajmuje się między innymi sprzedażą. Praca dla Chmury to marzenie dla większości społeczeństwa. Praca tam jest spełnieniem marzeń Paxtona. Zinnie udało się dostać do pracy w Chmurze ale w porównaniu do innych musi wykonać jeszcze jedno zadanie. Musi wykraść tajemnice firmy. Paxton może przydać się Zinnie, żeby osiągnęła swój plan. W końcu prawda o jednej z największych na świecie wychodzi na jaw, a gówna bohaterka musi wszystko postawić na jedną kartę.

“Magazyn” pokazuje jak dużo ludzie są w stanie poświęcić, żeby podjąć wymarzoną pracę i zarabiać wymarzone pieniądze. Bohaterowie “Magazynu” moim zdaniem poświęcają swoją wolność, ponieważ praca w Chmurze wiążę się z monitorowaniem pracowników 24 godziny na dobę i śledzenie każdego ich kroku. Świat przedstawiony w “Magazynie” zawierał dla mnie elementy fantastyki, w czasie czytania myślałam, że nie ma możliwości, żeby coś takiego się wydarzyło. Po jej zakończeniu uświadomiłam sobie, że tam nie było tam elementów fantastycznych, a wydarzenia tam przedstawione mogą się wydarzyć. “Magazyn” to nie tylko świetny thriller trzymający w napięciu do samego końca to historia, która uświadamia jak działa wielki przemysł, jak działają firmy i ile są w stanie poświęcić osoby, które chcą pracować w największych firmach. Polecam !

Informacje dodatkowe o Magazyn:

Kup książkę Magazyn

Anonimowi skrytobójcy
Rob Hart0
Okładka ksiązki - Anonimowi skrytobójcy

Najlepsza sensacyjna książka 2024 roku w USA. Zabić jest łatwo. Przestać - to prawdziwa sztuka. Mark był najniebezpieczniejszym płatnym mordercą na...