Dla mnie jest to książka, która otula jak miękki kocyk w chłodny, jesienny wieczór. Do tego kawa i fantastyka to dla mnie połączenie idealne 💕
Książki wysłuchałam w aplikacji Empik Go i głos Laury Breszki, a raczej jej sposób czytania był świetny.
Choć książka płynie spokojnie i nie ma w niej żadnych gwałtownych zwrotów akcji to chce się poznać dalsze losy bohaterów. Główną z nich jest Viv- orczyca, która porzuca krwawy fach żeby otworzyć kawiarnię. Pomysł wydaje się być karkołomny, zwłaszcza, że w miejscu powstania lokalu nikt o kawie nie słyszał. Jednak Viv udaje się rozkręcić interes. Być może jest to zasługa tajemniczego klejnotu skalwertów 🤔
Niestety ów klejnot ściąga na orczycę także kłopoty, których ciężko się pozbyć.
"Legendy i latte" to głównie opowieść o prowadzeniu kawiarni. Jednak ukazuje także siłę przyjaźni.
Jeśli szukacie spokojnej lektury, gdzie kawa i słodkie wypieki są na pierwszym miejscu to "Legendy i latte" będą idealne 💕
Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2023-03-22
Tytuł oryginału: Legends & Lattes
Tłumaczenie: Piotr Cholewa
MuzealniczkaCzyt
Za jakiś czas otworzy kawiarnię z pyszną latte…Dziś jeszcze walczy z potworami. ***Kariera Viv w drużynie Kruków, sławnych najemników, zostaje nagle...