Na tę książkę w polskim wydaniu czekałam 😁
Jennifer L. Armentrout oddaje nam w ręce historię o nieidealnej bohaterce, ale za to z dobrym sercem i mimo wszystko charakterną duszą.
Życie Poppy od początku było nie było łatwe, a późniejsza pozycja społeczna nakreśliła jej przyszłość wieloma obowiązkami i powinnościami.
Poppy była Panną. A Panna nie miała lekkiego życia.
Dziewczyna jednak nie była taka, jak wydawało się osobom z boku.
Dzięki swojemu strażnikowi nauczyła się zadbać o siebie. Co w dalszej części historii uratuje jej niejednokrotnie życie.
Świat Poppy zostanie wywrócony do góry nogami.
To co bliskie i dobrze znane stanie się złudzeniem i fikcją.
Czy będzie umiała poradzić sobie z nowymi realiami?
Kim okaże się Hawke i jaki wpływ będzie miał na zbliżające się zdarzenia?
Kim okaże się Mroczny Pan i co się stanie z Poppy?
Autorka wprowadza nas jej świat stanowczym krokiem, bez oglądania się za siebie i rozdrabniania się. Od pierwszych stron jesteśmy zarzuceni zwrotami, nazwami czy krainami z tego uniwersum. Jednym się to spodoba, drugim nie przypadnie do gustu.
Dla mnie taki zabieg jest plusem, dużym plusem.
Fantastyka rządzi się swoimi prawami, a wchodząc w świat bohaterów chciałabym od razu go poznać, by głębiej wejść w historię.
Armentrout świetnie operuje piórem, co przekłada się za doskonale wykreowanych bohaterów, fabułę i umiejętne zainteresowanie Czytelnika daną historią.
Byłam pod wrażeniem, a zakończenie było jednym z lepszych jakiego mogłam się spodziewać.
A fakt, że czytałam oryginał nie miał na to wpływu.
Miałam wrażenie, że historię zawartą na stronach "Krwi i Popiołu" poznaję od nowa
Książka przeznaczona dla czytelników 16+
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-01-12
Tytuł oryginału: Fromm Blood and Ash
Tłumaczenie: Danuta Górska
Niebieskowlosa
Niektóre rzeczy, raz wypowiedziane, zaczynają żyć własnym życiem.
Drugi tom cyklu ,,Krew i popiół", światowego bestsellera z gatunku new adult Wszystko, w co Poppy kiedykolwiek wierzyła, okazało się kłamstwem. Nawet...
Po udanej, lecz katastrofalnej w skutkach wyprawie do Mount Weather, będzie musiał zmierzyć się z brutalnym faktem. Katy już nie ma. Została porwana. Odnalezienie...
Śmierć jest jak stary przyjaciel, który przychodzi z wizytą, czasami wtedy, kiedy najmniej się jej spodziewasz, a czasami wtedy, kiedy na nią czekasz.