Rok 2019. Karolina wiedze wspaniałe życie. Jednak ma za sobą przeszłość pełną sekretów, do których ciężko przyznać się nawet najbliższym. Kiedy pewnego wrześniowego poranka spóźnia się na spotkanie z nowym londyńskim współwłaścicielem firmy, zamiera. Wraz z mężczyzną powracają do niej wydarzenia sprzed lat.
Rok 1999. Nelson wraz z kolegami prowadzi typowe studenckie życie. Pewnego dnia na jednej z imprez poznaje dziewczynę o szmaragdowych oczach. Nelson wie, że nie spocznie dopóki nie pozna jej bliżej.
Dwie płaszczyzny czasowe i dwie różne historie. Co je ze sobą łączy ? Wszystkiego dowiecie się z najnowszej powieści Marty Reich.
Powieść, którą stworzyła Marta Reich to wspaniała historia o niespełnionej miłości, trudnych wyborach i ludzkich dramatach. Historia ta przepełniona jest całą gamą emocji począwszy od pierwszego zauriczenia, prawdziwych uczuć, szczęścia i radości poprzez kłamstwa, zdradę, smutek a nawet żałobę po stracie bliskiej osoby. Piękna i niezwykle intrygująca, wciąga tak, że nie sposób jej odłożyć. Już dawno nie czytałam tak wspaniałej powieści obyczajowej. Niezwykle trudno jest mnie wzruszyć, a autorce się to udało. Było to moje pierwsze spotkanie z twórczością Pani Marty i z pewnością nie ostatnie. Autorka dała mi wszystko, czego może oczekiwać czytelnik. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Polecam Wam z całego serca zatracić się w tej pięknej, niespiesznej powieści.
Dziękuję @proszynski_wydawnictwo za możliwość przeczytania książki 💙
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-06-08
Ilona Wolińska
Młoda redaktorka poczytnego pisma dla kobiet „Madame”, Pola Białohorska, niespodziewanie otrzymuje od szefa polecenie przeprowadzenia wywiadu...