Każde twoje słowo

Karolina, młoda, pełna życia dyrektor działu kreatywnego w warszawskiej firmie, dowiaduje się o wizytacji współwłaściciela firmy Jacka Stowe z zagranicy. Mają oni ocenić ich pracę i podjąć decyzję czy aby nie zamknąć ich korporacji. Gdy wchodzi na spotkanie doznaje szoku… Ona go zna! Kim jest Jack Stowe?

Przeszłość: Grupka studentów wiodą niezależne życie, polegające na imprezach i wielkich marzeniach. Pewnego dnia Nelson poznaję dziewczynę, piękną i skromną. Czy uda mu się poznać ją bliżej?

Co łączy te dwa światy?

KAŻDE TWOJE SŁOWO to piękna, emocjonująca opowieści pisana w dwóch okresach. W latach 2000 i 2017. Bo jak wiadomo nie ma „teraz” bez „kiedyś”.

Czytając ją pomału zagłębiamy się w tę historię. Nieśpieszny styl autorki daje możliwość zapoznania z bohaterami i zaprzyjaźnienia z nimi. Pozwala zatracić się w ich świecie i odczuć ich emocje. A powolne odkrywanie kart przez pisarkę powoduje tylko niecierpliwość u czytelnika. Chcemy czytać szybciej, aby wiedzieć dokąd to wszystko doprowadzi.

Ta historia bardzo mnie poruszyła i rozbudziła skrajne emocje, od irytacji po smutek i na uśmiechu kończąc. Niektóre postacie wzbudziły sympatię, inne niechęć lub drażniły, jak na przykład przyjaciółka Karoliny. Niby mówiła z sensem, ale coś było w tym nie tak. Natomiast sama Karolina trochę mnie zawiodła. Ale poniekąd rozumiałam ją.
Dwoje ludzi, kiedyś tak sobie bliskich, a dziś - zupełnie obcych” - ten cytat ukazuje jak życie potrafi być przewrotne.

Informacje dodatkowe o Każde twoje słowo:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2021-06-08
Dodał/a opinię: kotoksiazka

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Każde twoje słowo

Kup książkę Każde twoje słowo

Morderstwo i cała reszta
Marta Reich0
Okładka ksiązki - Morderstwo i cała reszta

Młoda redaktorka poczytnego pisma dla kobiet „Madame”, Pola Białohorska, niespodziewanie otrzymuje od szefa polecenie przeprowadzenia wywiadu...