Isadora Moon tańczy w balecie

Tom 5 cyklu Isadora Moon

Isadora Moon i jej Różowy Królik to postacie których nie da się nie lubić, tym razem wracają do nas by pokazać nam że marzenia się spełniają.
Isadora i Różowy Królik uwielbiają balet, marzą o tym żeby kiedyś poznać Tatianę Tutu i być na jej występie, jak na razie ćwiczą układy przed widownią która składa się z mamy, taty i Miodunki. Kiedy w szkole nauczycielka ogłasza wycieczkę na spektakl w którym wystąpi idolka Isadory, dziewczynka jest w siódmym niebie, jej mama i tata postanawiają jechać jako opiekunowie żeby mogli rodzinnie spędzić czas. Kiedy nadchodzi ten dzień i wszyscy są już na sali gdzieś ginie Różowy Królik, Isadora i jej mama zaczynają go szukać, przypadkiem dziewczynka i jej przyjaciel docierają do przebieralni Tatiany Tutu. Kobieta płacze bo skręciła nogę i spektakl się nie odbędzie, niestety w przedstawieniu bardzo ważną postacią jest królik, Isadora wpada na wspaniały pomysł i postanawia go zrealizować. Takim sposobem spełniło się marzenie dziewczynki bo poznała Tatianę oraz Różowego Królika ponieważ wystąpił w prawdziwym balecie i wszyscy go podziwiali.
Zwykła książka dla dzieci a niesie takie ważne przesłanie, a mianowicie, marzenia się spełniają, warto mieć marzenia bo wtedy dążymy do jakiegoś celu żeby to osiągnąć, spełnianie zadań które sobie wyznaczamy pozwala nam cieszyć się z naszych osiągnięć i sięgać po jeszcze więcej.
Dzieci mają wiele marzeń które łatwo spełnić ponieważ dotyczą nowych zabawek lub przyjęcia urodzinowego jak z bajki, dorośli najczęściej stawiają sobie marzenia nierealne, wygrana na loterii lub willa z basenem, powinniśmy marzyć o czymś do osiągnięcia bo wtedy gdy to spełnimy mamy na koncie sukces, a kiedy mija kolejny miesiąc w którym nasze wygórowane marzenia się nie zrealizowały uważamy że one się nie spełniają.
Jestem osobą która ma marzenia i robię wszystko żeby je spełnić bo samo z siebie nic nie przyjdzie, szczęściu trzeba dopomóc.

Informacje dodatkowe o Isadora Moon tańczy w balecie:

Wydawnictwo: Akapit Press