Gra

"To tylko gra. To się nie dzieje naprawdę. Powtarzam sobie to zdanie w myślach po raz setny, zaciskając dłoń na puszce z gazem łzawiącym. Ciało wciąż się boi, dygocze, ale umysł już szuka rozwiązania, wyjścia, drogi ucieczki. To tylko gra, a każdą grę można wygrać."

CZY ABY NA PEWNO TO TYLKO GRA?

Sara Antczak w swojej książce przedstawia nam historię pewnych śmiałków, którzy decydują się zagrać w lesie w tajemniczą grę. Ta gra przypomina podchody ale
nie ma w niej nic niewinnego czy rozrywkowego, nie ma w niej tego, co zwykle moglibyśmy oczekiwać od tego typu gier terenowych.
"Gra" bardzo szybko przeradza się w walkę o przetrwanie, wystawiając na próbę sprawności fizyczne i psychiczne swoich uczestników. Co ciekawe, grupa graczy składa się z zupełnie przypadkowych osób.
Jest wśród nich: dziennikarka, gamer, była barmanka, dziewczyna z korpo, pseudokibic oraz wysportowany przystojniak. Sześć osób z różnych środowisk, z różnymi traumami i doświadczeniami życiowymi, z różnymi charakterami.

Dlaczego spotkali się akurat przy tej grze?
Czy uda im się wygrać?
Co stanie się z przegranymi?

To tylko niektóre z pytań, które zrodzą nam się w głowie podczas czytania tej książki ...

Powiem Wam, że "Gra" wciągnęła mnie od pierwszej strony i z każdą kolejną kartką wnikałam w nią coraz bardziej.
Byłam zaintrygowana bohaterami. Chciałam wiedzieć jakie są ich historie, co ukrywają bo nie mogłam żadnemu z nich zaufać w stu procentach. Czułam powagę sytuacji. Czułam, że są w niebezpieczeństwie ... w niebezpieczeństwie, które wyjątkowo trudno wytłumaczyć. Bez przerwy towarzyszyło mi uczucie niepokoju, niepewność do tego, co zaraz może się wydarzyć i do czego zdolni są ludzie.

To był dla mnie świetny thriller, do końca otoczony tajemnicą, momentami mający w sobie coś psychodelicznego. Akcja w mrocznym lesie działa na wyobraźnię. Podobał mi się motyw gry i wykorzystanie go w tak oryginalny i pomysłowy sposób przez autorkę.
Zakończenie jest zaskakujące, nieprzewidywalne, zupełnie zmieniające moje zdanie względem niektórych bohaterów ale usatysfakcjonowało mnie.
Ta książka dostarczyła mi świetną czytelniczą rozrywkę z dreszczykiem emocji i niełatwo będzie o niej zapomnieć 🤯🔥.

Informacje dodatkowe o Gra:

Kup książkę Gra

Lina
Sara Antczak0
Okładka ksiązki - Lina

,,Ludzie zawsze pytają, dlaczego to robię. Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Odpowiadam zawsze tak samo. Jeśli musisz pytać, nie jesteś gotowy, żeby poznać...

Obława
Sara Antczak0
Okładka ksiązki - Obława

Trzy lata temu Laura ,,Strzała" Strzałkowska straciła wszystko. Teraz wraca do Polski, by zmierzyć się z przeszłością i wystartować w ,,Tatrzańskim Kacie"...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba