Gra

Z twórczością Sary Antczak spotkałam się przy okazji książki "Lina". Już wtedy byłam zachwycona stylem Autorki i wiedziałam, że każdą kolejną wydaną książkę na pewno przeczytam.

Sześcioro zupełnie obcych osób spotyka się w lesie, by zagrać w grę. Na pierwszy rzut oka nic ich nie łączy, pochodzą z zupełnie różnych środowisk, wyznają odmienne poglądy i mają różne charaktery. Rozpoczynają grę w podchody, którą w dzieciństwie znał każdy. Trzech mężczyzn i trzy kobiety podążają za czerwonymi strzałkami, po kolei wykonują coraz dziwniejsze zadania i rozwiazują zagadki. Żadna z tych osób nie wie, co jeszcze czeka ich w lesie. W jednej chwili gra w podchody zamienia się w walkę o przetrwanie. Kto za tym stoi i jaki ma cel?

"Gra" to bardzo dobrze skonstruowany thriller psychologiczny, który wciąga od pierwszych stron i trzyma w napięciu do samego końca. Sara Antczak wykonała kawał dobrej roboty tworząc ciekawą i niezwykle intrygującą historię. Perfekcyjnie połączyła przeszłość z teraźniejszością, tym samym idealnie nakreśliła nam portret każdego z bohaterów. Wydarzenia przedstawione są z perspektywy kilku osób, dzięki temu dobrze poznajemy każdego bohatera, poznajemy ich myśli, sposób postępowania i przede wszystkim powód, dla którego znaleźli się w grze.

Niewątpliwie "Gra" jest mocną książką, oplata ją mroczny klimat, a czytając cały czas czujemy wzrastające napięcie i niepewność tego, co może się za chwilę wydarzyć. Jednak finał tej historii mnie zawiódł. Oczekiwałam czegoś bardziej spektakularnego, w stosunku do całej intrygi.

Nie mniej jednak uważam, że "Gra" jest dobrą książką i fani thrillerów psychologicznych z pewnością się nie zawiodą.

Informacje dodatkowe o Gra:

Kup książkę Gra

Lina
Sara Antczak0
Okładka ksiązki - Lina

,,Ludzie zawsze pytają, dlaczego to robię. Dlaczego, dlaczego, dlaczego? Odpowiadam zawsze tak samo. Jeśli musisz pytać, nie jesteś gotowy, żeby poznać...

Obława
Sara Antczak0
Okładka ksiązki - Obława

Trzy lata temu Laura ,,Strzała" Strzałkowska straciła wszystko. Teraz wraca do Polski, by zmierzyć się z przeszłością i wystartować w ,,Tatrzańskim Kacie"...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba