„Czułam, jak dreszcze strachu przechodzą przez moje ciało. Nie podobała mi się ta sytuacja. Była jak wyjęta z głupiego dramatu. Dlaczego doszło do takiego obrotu spraw? Dlaczego niczego wcześniej nie zauważyłam?”
Lana i Cassandra to dwie żywiołowe przyjaciółki, które korzystają z życia. Cass realizuje się jako modelka, z kolei Lana pracuje po drugiej stronie obiektywu. Razem tworzą zgrany duet. Na pewnej imprezie przypadkiem poznają dwójkę przystojnych mężczyzn, którym zapadają w pamięć.
Harry i Christian to niecodzienna para przyjaciół łączy ich praca, jak i życie prywatne. Prawdziwa męska przyjaźń. Zawodowa kariera jest niestety bardzo niebezpieczna.
Spotkanie tej czwórki przyniesie nieoczekiwane rezultaty. Jakie?
Debiut dwóch autorek, które połączyła pasja do czytania i pisania. Historia spod pióra debiutantek wypadła naprawdę dobrze. Od pierwszego zdania wciągnięta zostałam w całą akcję. Z zaciekawieniem przewracałam kolejne strony książki. I ciekawa byłam, w jaki sposób to się wszystko potoczy.
Przez fabułę przechodzimy z myślami i odczuciami wszystkich bohaterów. Każdy nich ma rozdziały ze swojej perspektywy. Podobał mi się taki zabieg, gdyż miałam wgląd do ich głów.
Podczas lektury powieści czułam się, jakbym czytała dwie osobne historie, jednakże łączące się w jedną spójną całość.
Dziewczyny mają zbliżony styl pisania do siebie, nie odczułam żadnych różnic podczas czytania. Nie odniosłam wrażenia, że pisały to dwie osoby i na dodatek debiutujące w literackim świecie. Wszystko szło sprawnie i przyjemnie.
Zakończenie sugeruje dalsze przygody bohaterów. Mam nadzieję, że jeszcze o nich usłyszymy. Chętnie poznałabym ich dalsze losy.
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2023-05-31