Dziewczynka z Widow Hills

Kilka tygodni temu, miałam okazję przeczytać książkę pod tytułem „Pamiętaj o mnie”. Sięgnęłam po nią, gdyż przeczytałam, że poleca ją Reese Whiterspoon. To było moje pierwsze spotkanie z twórczością pani Megan Mirandy. Wspominam je dobrze, więc nic dziwnego, że zechciałam przeczytać jej kolejną książkę. Niedawno, na polskim rynku pojawiła się książka pod tytułem „Dziewczynka z Window Hills”. Byłam jej ciekawa.

Już pierwsze strony książki „Dziewczynka z Window Hills” przypomniały mi jak łatwo poprzednim razem czytało mi się książkę pani Megan, gdyż ta dorównuje w łatwości czytania oraz czerpania z niego przyjemności. Równie szybko wciągnęłam się w historię i po raz kolejny poczułam ten dreszczyk podniecenia, który towarzyszy mi podczas czytania thrillerów. W mojej głowie zaczęły pojawiać się pomysły dotyczące tego jak dalej potoczy się historia i jak ostatecznie się zakończy. Tym razem autorka mnie zaskoczyła i w ogóle nie spodziewałam się takiego zakończenia.

„Dziewczynka z Window Hills” to bardzo dobry thriller, od którego ciężko było mi się oderwać. Czyta się go bezproblemowo i jednocześnie z wielkim zainteresowaniem. Moja wyobraźnia pracowała przez cały czas. Zastanawiałam się jak potoczy się historia Liv i w jaki sposób wydarzenia z jej przeszłości wpłyną na teraźniejszość. W pewnym momencie nie wiedziałam kto jest przyjacielem, a kto wrogiem. Autorka umiejętnie mnie zwodziła. Czuję, że to nie jest moje ostatnie spotkanie z twórczością Megan Mirandy.

Informacje dodatkowe o Dziewczynka z Widow Hills:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-08-11
Tytuł oryginału: The Girl from Widow Hills
Dodał/a opinię: aaniaa1912

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Dziewczynka z Widow Hills

Kup książkę Dziewczynka z Widow Hills

(...) człowiek może stać się zbiorem faktów i ogólnie dostępnych informacji. Wtedy staje się jednocześnie kimś znanym i nieznanym - kimś, kogo inni i tak będą postrzegać po swojemu.

(...) stajesz się historiami, które opowiadasz. A najprawdzisza historia to ta, którą opowiadasz sobie w samotności.

Więcej cytatów z tej książki

Odszukaj mnie
Megan Miranda0
Okładka ksiązki - Odszukaj mnie

,,Być może wszystko to, co teraz do mnie dociera, to nie wiadomość, a ostrzeżenie. A ja zbyt długo zwlekałam ze zrozumieniem tego". Na życiu Kennedy i...

Co o mnie wiesz?
Megan Miranda0
Okładka ksiązki - Co o mnie wiesz?

Uważaj, komu ufasz! Leah z dnia na dzień traci wszystko – karierę, chłopaka, znajomych. Na szczęście może jeszcze liczyć na Emmy. Razem przeprowadzają...