Dziewczynka z Widow Hills

"Najlepszy jak dotąd thriller Megan Mirandy". Taki napis widnieje na stronie tytułowej najnowszej książki autorki, której premiera już 11 sierpnia!
Ciężko jest zgodzić się z tym stwierdzeniem, gdy przeczytało się tylko jedną książkę autorki. Nie mniej jednak śmiało mogę powiedzieć Wam, że jest to jeden z lepszych thrillerów psychologicznych jakie czytałam.

Tytułowa bohaterka to dzisiaj dwudziestosześcioletnia Olivia Meyer, która po traumatycznych przeżyciach w dzieciństwie postanowiła całkowicie zmienić swoje życie. W wieku sześciu lat , podczas lunatykowania została porwana przez szalejącą burzę i odnaleziona po trzech dniach w kanałach. Stała się wtedy obiektem zainteresowań zarówno prasy, mediów jak i całego społeczeństwa. Teraz Olivia wyjechała, zmieniła nazwisko żeby nikt nie kojarzył jej z poprzedniego życia. Od wielu lat również nie lunatykuje. Jednak po dwudziestu latach koszmar powraca, gdy pewnej nocy znajduje w ogrodzie zwłoki mężczyzny...

"Dziewczynka z Widow Hills" to intrygujący thriller psychologiczny, w którym autorka pomału wprowadza czytelnika w historię Olivii. W miarę czytania atmosfera powieści gęstnieje i pojawia się napięcie i ciekawość.
Postać głównej bohaterki wykreowana znakomicie, do bohaterów drugoplanowych rownież nie mam zastrzeżeń, przedstawieni są świetnie.
Razem z Olivią stawiamy czoła przeszłości i pomału odkrywamy wszystkie karty, i dochodzimy do prawdy. Przyznaję szczerze, że autorka mnie zaskoczyła bo takiego finału się nie spodziewałam.
Koniecznie musicie przeczytać tę książkę. To kawał dobrze skrojonego thrillera. Fani autorki i gatunku będą naprawdę zachwyceni. Polecam!

Dziekuję @chilli.books za możliwość przeczytania książki

Informacje dodatkowe o Dziewczynka z Widow Hills:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2021-08-11
Tytuł oryginału: The Girl from Widow Hills
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Dziewczynka z Widow Hills

Kup książkę Dziewczynka z Widow Hills

(...) człowiek może stać się zbiorem faktów i ogólnie dostępnych informacji. Wtedy staje się jednocześnie kimś znanym i nieznanym - kimś, kogo inni i tak będą postrzegać po swojemu.

(...) stajesz się historiami, które opowiadasz. A najprawdzisza historia to ta, którą opowiadasz sobie w samotności.

Więcej cytatów z tej książki

Odszukaj mnie
Megan Miranda0
Okładka ksiązki - Odszukaj mnie

,,Być może wszystko to, co teraz do mnie dociera, to nie wiadomość, a ostrzeżenie. A ja zbyt długo zwlekałam ze zrozumieniem tego". Na życiu Kennedy i...

Co o mnie wiesz?
Megan Miranda0
Okładka ksiązki - Co o mnie wiesz?

Uważaj, komu ufasz! Leah z dnia na dzień traci wszystko – karierę, chłopaka, znajomych. Na szczęście może jeszcze liczyć na Emmy. Razem przeprowadzają...