Diabeł zza okna

Przepiękna okładka, obiecujący opis, akcja na wsi – czyli wszystko to, co lubię. Przeczytałam tę powieść w pół wieczoru i czuję ogromny niedosyt.

To pełna nostalgii i wspomnień opowieść o wakacjach u babci na wsi. To wieś, jaką pamiętamy sprzed lat, pełna zapachów skoszonego siana i zsiadłego mleka… Tu jednak nie jest sielsko i spokojnie, tu bowiem za oknem, za studnią , za rogiem czai się diabeł, najprawdziwszy, kosmaty, rogaty i groźny. Dlaczego pojawia się we wsi? Dlaczego nie wszyscy go widzą?

„Diabeł zza okna” to niezwykła historia, pięknie opowiedziana, trochę czuć tu klimat Dardy, trochę pachnie starą Słaboniową.

Bardzo żałuję, że powieść jest tak krótka (myślałam, że licznik stron się popsuł w czytniku – tak szybko uciekały :D), mam nadzieję, że Autorka na tym debiucie nie poprzestanie i ma do opowiedzenia kolejne historie. Będę wypatrywać z niecierpliwością!

Bardzo polecam lubiącym dreszczyk strachu, niepokoju i wiejskie klimaty! Znajdźcie chwilę, naprawdę warto!

Informacje dodatkowe o Diabeł zza okna:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2020-03-29
Kategoria: Horror
Dodał/a opinię: Monika Kruszyńska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Diabeł zza okna

Kup książkę Diabeł zza okna

Śnieg jeszcze czysty
Anna Musiałowicz 0
Okładka ksiązki - Śnieg jeszcze czysty

Jedno wydarzenie, jedna krótka, tragiczna chwila całkowicie odmienia życie małej Gabrysi. Po śmierci matki dziewczynka wychowuje się pod opieką nieczułego...

Po zbutwiałych schodach
Anna Musiałowicz 0
Okładka ksiązki - Po zbutwiałych schodach

Była stara i brzydka. Mijało się ją bez słowa, bo wtopiła się w okoliczny krajobraz pełen chaszczy, pyłu i kamieni, tak jakby zrodziła ją ziemia, a nie...