Jeśli fascynuje Cię świat nauk przyrodniczych, zwłaszcza astronomii, i poszukujesz odpowiedzi na nurtujące pytania, książka Kelsey Oseid „Co widzimy w gwiazdach? Ilustrowany przewodnik po nocnym niebie” jest doskonałym wyborem.
Adresowana zarówno do początkujących, jak i zaawansowanych entuzjastów astronomii, książka przenosi czytelnika przez historię obserwacji kosmosu, od starożytności po współczesność, rozwiewając przy tym mitologię i wyjaśniając fundamentalne zagadnienia związane z budową Wszechświata, gwiazd, planet, komet i meteorytów.
Pełna ciekawostek i odpowiedzi na pytania, książka opatrzona jest pięknymi ilustracjami, które ułatwiają zrozumienie przedstawianych treści. Doskonała zarówno dla rodzinnych lektur, jak i nocnych obserwacji nieba, dzięki szczegółowym opisom i grafikom dotyczącym gwiazdozbiorów.
Z zamiłowaniem do sztuki i prostym językiem autorka zaprasza czytelników w fascynującą podróż po nieodkrytych zakątkach kosmosu, czyniąc swoją książkę nie tylko źródłem wiedzy, ale też inspirującym do dalszych odkryć.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2018-05-23