"Blada śniąca" Samanthy Shannon to powieść należąca do fantasy. Stanowi prequel do powieści "Czas żniw".
Powieść nie jest długa. Przeciwnie jest bardzo krótka dzięki czemu można powrócić do znanego świata z wcześniej wspomnianej przeze mne powieści i spędzić miło wieczór.
W tej powieści poznajemy Paige jako 0s0bę nieśmiałą i niepewną siebie. Jak wiele musiała przejść żeby stać się nocnym wędrowcem? Tu ma szesnaście lat i pracuje dla Jaxona Halla podejrzewającego, że dziewczyna ma w sobie ogromną moc, która jeszcze się nie ujawniła. Czy złapanie niebezpiecznego poltergeusta grasującego w sercu Londynu to dla niej szansa? Przekonajcie się sami!
To historia o uwierzeniu w siebie, zyskiwaniu pewności siebie, przyjaźni czy dorastaniu.
Cóż jedyne, co mi zostaje to zapewnić, że gorąco polecam tę pozycję! Zdecydowanie należy do powieści godnych czasu i uwagi.
Jest napisana rewelacyjnie a sama historia jest dosyć oryginalna. Nie nudzi a wręcz mocno wciąga.
Polecam!
Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2019-04-26
Tytuł oryginału: The Pale Dreamer
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Kołek Regina
Roksana
Paige Mahoney po raz kolejny uniknęła śmierci. Wydarta ze szponów swoich ciemiężców umknęła do bezpiecznej kryjówki w Paryżu, gdzie los rzuca ją między...
,,Może nie wiesz, ale Żniwa nazywane są też dobrymi zbiorami. Wciąż mówią tak na ulicach: Dobre Żniwa, Zbiory Obfitości. Rozumieją to jako odbieranie nagrody...