Blada Śniąca

Tom 0.5 cyklu Czas Żniw

"Blada śniąca" to nowelka do cyklu Czasu Żniw Samanthy Shannon, który jest jednym z moich ulubionych serii.

Pomimo iż książka nie jest obszerna, o tyle zawiera bardzo ciekawą treść i wprowadzenie do właściwej serii. "Blada Śniąca" to gratka dla fanów Czasu Żniw jak i również dla nowych czytelników tej autorki.

Nowelka opowiada o wydarzeniach sprzed cyklu Czasu Żniw. Spotykamy ponownie Paige Mahoney, która dopiero zaczyna przygodę z gangiem Siedmiu Pieczęci, zarządzanym przez Jaxona.
Książka przybliża nam zasady panujące w świecie wykreowanym przez Samanthę Shannon, co jest bardzo pomocne, gdyż cykl Czasu Żniw nie jest łatwą lekturą i wymaga skupienia.

Pomimo tego, iż zazwyczaj nowelki nie wnoszą zbyt wiele do historii, ta bardzo mi się spodobała. Dzięki tej czytelniczej przygodzie, moja tęsknota do bohaterów z cyklu trochę zmalała, co bardzo mi pomogło.
Książka jest napisana spójnym pismem Samanthy Shannon, dzięki czemu jeszcze bardziej wciągnęłam się w powieść.
Unikalny świat Czasu Żniw nadal zachwyca swoją dokładnością i wzniosłością.
Kolejnym plusem nowelki jest oczywiście okładka, która zachwyca od pierwszego spojrzenia.
Książkę polecam wszystkim czytelnikom, którzy polubili twórczość p. Shannon a także nowym czytelnikom, którzy nie zaznali jeszcze przygody z tą autorką.

Książka została zakupiona za punkty w portalu Czytampierwszy.pl.

Informacje dodatkowe o Blada Śniąca:

Kup książkę Blada Śniąca

Chór świtu
Samantha Shannon0
Okładka ksiązki - Chór świtu

Paige Mahoney i Arcturus Mesarthim przybyli do Paryża. Wycieńczona po walce z Sajonem Paige musi pozostać w ukryciu, z dala od rewolucji, którą sama wznieciła...

Koniec maskarady
Samantha Shannon0
Okładka ksiązki - Koniec maskarady

Paige Mahoney po raz kolejny uniknęła śmierci. Wydarta ze szponów swoich ciemiężców umknęła do bezpiecznej kryjówki w Paryżu, gdzie los rzuca ją między...