Książka Koniec z cukrzycą i otyłością, która do księgarń trafiła 19 czerwca, to rewelacyjny program utraty wagi, zapobiegania chorobom, i znakomitego samopoczucia!
Czy masz nadwagę?
Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie?
Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone?
Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze?
Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość?
Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna.
Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia!
Prezentujemy ostatni spośród przepisów, które możesz wykorzystać podczas przygotowywania codziennych posiłków. Po więcej sięgnij do znakomitej książki dr. med. Marka Hymana Koniec z cukrzycą i otyłością, która ukazuje się nakładem Wydawnictwa Nowa Proza.
Przeczytaj przepis 1 na rybę z warzywami w pergaminie!
Przeczytaj przepis 2 na sałatkę z białej fasoli!
Przeczytaj przepis 3 na zupę z warzyw ogrodowych z fasolą pinto!
Przeczytaj przepis 4 na hamburgery z indyka i suszonych na słońcu pomidorów!
PLACUSZKI Z ŁOSOSIEM I ORZECHAMI PEKAN
Porcje: 8 średnich placków
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 30 minut
Program: plan podstawowy i zaawansowany
• 1 puszka (215 g) dzikiego łososia
• 1 ¾ filiżanki orzechów pekan
• 2 jaja
• 3 małe dymki, posiekane
• 1 mała łodyga selera naciowego, posiekanego
• 1 łyżka stołowa oliwy z pierwszego tłoczenia
• 1 łyżka stołowa soku z limety
• ½ łyżeczki soli morskiej
• szczypta słodkiej papryki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 1800C. Odcedź łososia z puszki. W robocie kuchennym drobno posiekaj orzechy pekan. Dodaj pozostałe składniki i, używając trybu pulsacyjnego, połącz je w jedną masę. Utwórz z niej 8 średnich placków, ułóż je na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia i piecz, aż zbrązowieją, jakieś 25–30 minut.
Wartości odżywcze dla 1 porcji:
kalorie 251, węglowodany 4,0 g,
błonnik 2,5 g, białko 9,5 g, tłuszcz 23,1 g,
cholesterol 63 mg, sód 151 mg, wapń 33 mg.