Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 2

Data: 2013-06-18 13:32:56 | Ten artykuł przeczytasz w 3 min. Autor: Sławomir Krempa
udostępnij Tweet
News - Ta książka zwalcza cukrzycę! Przepis 2

Książka Koniec z cukrzycą i otyłością, która do księgarń trafi 19 czerwca, to rewelacyjny program utraty wagi, zapobiegania chorobom, i znakomitego samopoczucia! 

 

Czy masz nadwagę? 

Czy lekarz powiedział Ci, że Twoje stężenie cukru na czczo jest trochę za wysokie? 

Czy masz niepohamowany apetyt na słodycze i węglowodany wysokoprzetworzone? 

Czy masz wysokie ciśnienie tętnicze? 

Czy w Twojej rodzinie ktoś cierpiał na cukrzycę, choroby serca lub otyłość? 

 

Jeśli Twoja odpowiedź na którekolwiek z powyższych pytań jest twierdząca, to znaczy, że ta książka jest Ci potrzebna.

 

Dzięki zawartym w niej przepisom na śniadania obiady i kolacje, których wykonanie jest nieskomplikowane i mało pracochłonne, schudniesz i unormujesz poziom glukozy we krwi. Ponadto owe przepisy na pełne 6 tygodni programu pozwolą Ci się przestawić na nowy, zdrowy styl życia!

 

Prezentujemy drugi spośród przepisów, które możesz wykorzystać podczas przygotowywania codziennych posiłków. Kolejne trzy zamieścimy w kolejnych dniach. Po więcej sięgnij do znakomitej książki dr. med. Marka Hymana Koniec z cukrzycą i otyłością, która ukazuje się nakładem Wydawnictwa Nowa Proza. 

 

Przeczytaj przepis 1 na rybę z warzywami w pergaminie!

 

Przeczytaj przepis 3 na zupę z warzyw ogrodowych z fasolą pinto!

 

Przeczytaj przepis 4 na hamburgery z indyka i suszonych na słońcu pomidorów!

 

SAŁATKA Z BIAŁEJ FASOLI

Porcje: 4 Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 5 minut

Program: plan podstawowy i zaawansowany

• 1 łyżka stołowa oliwy z pierwszego tłoczenia

• ½ małej czerwonej cebuli pokrojonej w kosteczkę

• 2 ząbki czosnku

• 2 łyżki stołowe suszonych na słońcu pomidorów (w lecie użyj świeżych pomidorów śliwkowych)

• 1 puszka (425 g) białej fasoli, odcedzonej i wypłukanej

• 2 filiżanki świeżych warzyw zielonych do wyboru (najlepiej jarmuż albo boćwina, lub mieszanka różnych warzyw)

• szczypta soli morskiej

• pieprz do smaku

 

W głębokiej patelni postawionej na średnim ogniu rozgrzej oliwę, po czym włóż cebulę, czosnek i suszone na słońcu pomidory. Smaż, aż cebula zacznie brązowieć. Zdejmij z ognia i przestudź. 

 

Odcedzoną fasolę włóż do miski. Dodaj mieszankę cebulową z patelni, świeże warzywa liściaste, sól i pieprz. Polej orzechowym pesto z kurczakiem i jedz ze smakiem.

 

Wartości odżywcze dla 1 porcji: 

kalorie 411, węglowodany 69,4 g,

błonnik 27,5 g, białko 26,6 g, tłuszcz 4,6 g, cholesterol 0 mg,

sód 115 mg, wapń 220 mg

 

 

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Szepty jeziora
Grażyna Mączkowska
Szepty jeziora
Tropem miłości
Izabela M. Krasińska
Tropem miłości
W jedną noc dookoła świata
Małgorzata Starosta
W jedną noc dookoła świata
Piekło
Katarzyna Wolwowicz
Piekło
Pokaż wszystkie recenzje